Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Ciolos, in Senat: ANAF pune in aplicare o decizie a instantei/nu e vorba de un atac la libera exprimare

Ciolos, in Senat: ANAF pune in aplicare o decizie a instantei/nu e vorba de un atac la libera exprimare

Autor:

Seful Guvernului a raspuns solicitarii presedintelui Senatului si a venit, in aceasta dimineata, in Senat, pentru a discuta pe marginea situatiei Antena Group si a deciziei ANAF privind evacuarea sediilor Antenelor.

 

12548977 955736707796948 1851748541403443484 n ciolos 350x270 Ciolos, in Senat: ANAF pune in aplicare o decizie a instantei/nu e vorba de un atac la libera exprimareDesi au fost destule voci care au comentat in aceasta privinta, Ciolos a tinut sa mentioneze ca hotararea ANAf nu are nimic de-a face cu o eventuala atingere a libertatii de exprimare a ziaristilor de la posturile TV apartinand trustului Intact. “Nu este vorba de un atac la dreptul la libera exprimare sau la libertatea presei. (…) Vreau sa spun ca decizia ANAF nu vizeaza activitatea jurnalistilor, posturile TV nu isi pierd licentele (…) ANAF a actionat in virtutea atributiilor legale, ca organ de executare”, a tinut sa sublinieze primul-ministru, amintind ca ANAF- institutie a statului aflata in subordinea Guvernului- a aplicat o hotarare definitiva a instantei.

Totodata, Ciolos a precizat, de la tribuna Parlamentului, ca notificarea de evacuare in cazul de fata a fost trimisa pe 15 februarie, asadar luni, fara ca premierul sau ministrul Finantelor sa fi fost informati, subliniind ca acest pas nu era necesar a fi fost facut. “Eu nu am fost informat de aceasta decizie (…), dar nici nu trebuia sa fiu informat, nici eu, nici ministrul de Finante pentru ca ANAF avea intreaga autoritate pentru aceasta activitate”, a subliniat seful Guvernului.

Va reamintim ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala a trimis o notificare prin care sediile posturilor TV Antena 1 si Antena 3 trebuie evacuate, ca urmare a faptului ca exista o sentinta datand din 2013- una definitiva- prin care statul a intrat in posesia imobilelor respective. Evacuarea ar urma sa fie facuta in termen de cinci zile de la notificare.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!