AcasăPoliticaCiolos, delegat de Iohannis sa mearga la Consiliul European

Ciolos, delegat de Iohannis sa mearga la Consiliul European

In timp ce nu putini sunt cei care au remarcat faptul ca predecesorul sau nu a avut aceasta ocazie, Dacian Ciolos a primit deja, la doar cateva zile de cand e premier, mandat din partea presedintelui Iohannis sa reprezinte Romania, la Consiliul European, peste aproximativ doua saptamani.

La scurta vreme de la instalarea sa la Palatul Victoria, fostul comisar european pe Agricultura va reprezenta, asadar, Romania, de aceasta data in calitate de premier, la lucrarile forului de la Bruxelles.

Urmatoarea reuniune a Consiliului European, la care va fi prezent si Dacian Ciolos – premierul desemnat de catre seful statului, pe 10 noiembrie, sa formeze un Guvern tehnocrat, dupa demisia lui Victor Ponta din fruntea Executivului -va avea loc in intervalul 17-18 decembrie.

Decizia sefului statului a fost anuntata, vineri in jurul pranzului, de catre reprezentantii Administratiei Prezidentiale. „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, l-a delegat pe Prim-ministrul Romaniei, domnul Dacian Ciolos, sa participe la Reuniunea Consiliului European (…) In virtutea dispozitiilor art. 80 alin. 1 din Constitutia Romaniei si conform principiului cooperarii loiale dintre autoritatile statului, asa cum acesta a fost interpretat si in jurisprudenta Curtii Constitutionale, Presedintele Romaniei poate delega in mod expres Prim-ministrului atributia participarii la reuniunile Consiliului European”, se mentioneaza in comunicatul remis de Cotroceni.

author avatar
Cristina Stefan
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger