Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Ciolos a discutat cu liberalii, Gorghiu l-a propus premier. Decizia, votata in sedinta conducerii PNL

Ciolos a discutat cu liberalii, Gorghiu l-a propus premier. Decizia, votata in sedinta conducerii PNL

Autor:

La finele discutiilor pe care actualul prim-ministru le-a avut, in prima parte a zilei de luni, cu mai-marii liberalilor, sefa formatiunii politice a anuntat ca il va propune pe Dacian Ciolos drept candidat al liberalilor pentru functia de sef al Guvernului ce se va forma dupa alegerile din decembrie, votul decisiv urmand sa se dea in cadrul sedintei Biroului Politic National, ce se va desfasura in orele urmatoare.

 

alina gorghiu1 656x500 Ciolos a discutat cu liberalii, Gorghiu l a propus premier. Decizia, votata in sedinta conducerii PNL

UPDATE: E oficial – liberalii ii acorda toata sustinerea lui Ciolos, in privinta sefiei unui viitor guvern. In urma votului dat in cadrul sedintei BPN-ului, actualul premier a fost desemnat, cu unanimitate de voturi, dupa cum s-a aflat pe surse, drept candidat al formatiunii pentru postul de sef al Guvernului si dupa alegerile din decembrie.

Gorghiu sustine ca actualul sef de la Palatul Victoria ar fi de acord cu aceasta varianta. “Evident ca nu faceam aceasta propunere astazi daca primul-ministru nu si-ar fi dat acceptul”, a subliniat liberala.

Dupa ce a lamurit concret care au fost subiectele de discutie in carul intrevederii, in speta ca au avut in vedere compatibilitatea PNL- Platforma “Romania 100”, dar si “solicitarea PNL (…) de desemnare a candidatului de prim-ministru din partea liberalilor, iar Dacian Ciolos va fi propunerea pe care astazi o voi face colegilor mei”, Alina Gorghiu a subliniat ca acest pas nu implica in mod automat si inscrierea actualului prim-ministru in randurile liberalilor. Nu se inscrie in niciun partid politic (…) nu ne incurca, nu ne deranjeaza (…) are obligatia de a-si respecta cuvantul”, a adaugat Gorghiu, de la Parlament, cu referire la actualul mandat al sefului Guvernului. Mai mult, sefa PNL a adus in discutie faptul ca in statutul partidului pe care il conduce nu exista “niciun impediment” in a desemna drept candidat pentru postura de premier al PNL o persoana care nu face parte din randurile formatiunii politice in cauza.

In alta ordine de idei, aducand in discutie si procedura validarii candidatilor pentru viitorul scrutin, sefa PNL a anuntat ca s-a finalizat aceasta procedura, tinand sa sublinieze si faptul ca vor fi “60% de oameni noi pe aceste liste (…) oameni asupra carora nu planeaza suspiciuni de coruptie”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 14-11-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!