AcasăPoliticaCiobanii pun la punct turma parlamentara

Ciobanii pun la punct turma parlamentara

Scosi din stane de limitarea numarului cainilor care pazesc turmele, ciobanii au dat navala, ieri, peste alesi.

Ciobanii au venit la Bucuresti sa ceara socoteala parlamentarilor

 

Oameni hotarati din fire si lipsiti de ”fineturile” vietii de oras, ciobanii nu numai ca au batut la portile Parlamentului, dar au si intrat neinvitati pe ele. Ocazie cu care au dat peste cap dispozitivul de jandarmi pus sa-i apere pe parlamentarii neamului. Odata ajunsi in curte, ciobanii au inceput sa-si strige pasurile, respectiv nemultumirile legate de limitarea numarului de caini la maximum trei (”Unde s-a mai pomenit sa pazesti oile cu un caine? O sa aducem lupi si ursi”), de dreptul la pasunat, de dreptul de proprietate si de despagubirile pe care ar trebui sa le primeasca proprietarii stanelor atacate de animale salbatice. Ca sa nu spuna ca au venit degeaba pana la Bucuresti, ciobanii au cerut si demisiile demnitarilor (la gramada, pentru a nu fi acuzati de partizanat politic), dar asta nu inainte de a fi strigat din toti bojocii: ”Sa le fie rusine. Hotii! Hotii! Sa-si dea demisia toti. Nici unul nu e bun”. Dupa ce s-au mai racorit putin, protestatarii le-au comunicat parlamentarilor ca nu pleaca pana nu discuta personal cu ei. ”E o mafie incredibila formata din primari si din parlamentari. Cerem dreptate si nu vom renunta cu niciun chip”, au amenintat ciobanii. Ca sa se detensioneze situatia, cateva persoane,, printre care si seful Agrostar Nicolae Stefan, au fost primite de parlamentarii din Comisia de agricultura. ”Oamenii nu au iesit in strada ca s-a stricat softul, ca n-au primit indemnizatiile, au iesit pentru o lege neghioaba pe care am gresit-o toti (legea vanatorii). Au iesit cand cutitul a ajuns la os. Carnea de oaie nu poate fi exportata, s-au pus taxe peste taxe, dar acum nu ii mai putem struni pe oameni, e clar ca s-a intamplat ceva si trebuie sa reparam urgent. Responsabilitatea mea este sa ies cu un punct de vedere foarte ok, cu un acord, trebuie sa le spun ceva, altfel nu mai pleaca acasa si blocheaza tot Bucurestiul”, i-a avertizat Nicolae Stefan pe deputatii din Comisie.

Pesedistii, gafa de proportii

Alesii sunt fortati sa schimbe legea asa cum vor protestatarii

Dornici sa scape de asaltul ciobanilor, pesedistii au incercat sa dreaga busuiocul cerandu-i presedintelui Klaus Iohannis, prin vocea liderului lor Liviu Dragnea, retrimiterea Legii vanatorii in Parlament, in vederea reexaminarii ei si eliminarii prevederilor care limiteaza numarul cainilor de la stane. Demers care s-a dovedit a fi o gafa majora, cata vreme legea in cauza a fost o data retrimisa de presedinte in Parlament, in primavara, ba a mai si fost promulgata in iunie – ”amanunt” legislativ necunoscut se pare de pesedisti. Realizand ca a dat-o in bara, Dragnea a revenit cu o alta cerere, adresata de aceasta data parlamentarilor, carora le-a solicitat sa depuna un proiect de modificare a legii vanatorii in sensul dorit de ciobani. Date fiind balbaielile alesilor pe tema, sarcina de a repara cat mai grabnic oalele sparte de parlamentari i-a revenit Guvernului, care a si purces la cautarea unei solutii legale – dupa cum a precizat inca de ieri purtatorul de cuvant Dan Suciu.

Politicienii isi dau arama pe fata: ne cred prosti

Liviu Dragnea i-a cerut presedintelui sa retrimita in Parlament o lege deja adoptata

Iesita in curtea Parlamentului pentru a discuta cu protestatarii, Cristiana Anghel (celebra grevista a foamei ajunsa ulterior senator PC/ALDE), a sfarsit prin a-i face ”prosti”. Incercand sa-si explice iesirea, Anghel a comis-o inca o data, facandu-i pe ciobani ”nespalati”. ”Cel pe care l-am facut prost era un agitator, nu un cioban (…) L-am simtit din prima. Nu era un cioban pentru ca nu mirosea a oaie. Mirosea a parfum, asa cum mirosim noi. Un cioban miroase a oaie si nu se spala”. Morala: incercati sa nu mai fiti prosti si mirositi bine candidatii la viitoarele alegeri, inainte de a va baga voturile in urne.

author avatar
Simona Badulescu
889 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger