AcasăPoliticaCererea DNA privind retinerea deputatului Ghita, respinsa la votul din plen

Cererea DNA privind retinerea deputatului Ghita, respinsa la votul din plen

Sebastian Ghita nu poate fi retinut de DNA, au decis, prin vot, deputatii prezenti in sala de plen, miercuri, la momentul in care s-a supus la vot aceasta solicitare formulata de procurorii anticoruptie, „la pachet” cu cea prin care se cerea parlamentarilor incuviintarea arestarii preventive a alesului neamului.

La prima procedura de vot, secret, cu bile, cea la care s-a supus atentiei deputatilor solicitarea DNA privind incuviintarea retinerii lui Sebastian Ghita, suspectat de mai multe fapte de coruptie, au fost 302 deputati prezenti in sala si  289 de voturi valabile, dupa cum s-a anuntat, oficial, de la tribuna salii, ulterior numararii voturilor.

Dintre alesii neamului care au votat in aceasta chestiune, 167 de deputati s-au pronuntat impotriva masurii cerute de procurori, in timp ce doar 121 au votat in favoarea incuviintarii unei astfel de masuri, iar un deputat s-a abtinut de la vot. Ceea ce inseamna ca solicitarea a fost respinsa.

La acest moment se desfasoara procedura votului in privinta cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Sebastian Ghita.

Va reamintim ca procurorii il suspecteaza, printre altele, pe Sebastian Ghita de dare de mita, santaj, dar si cumparare de influenta.

Stire in curs de actualizare!

author avatar
Cristina Stefan
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger