AcasăPoliticaCererea DNA pe numele Doinei Tudor, vot favorabil in Senat

Cererea DNA pe numele Doinei Tudor, vot favorabil in Senat

(foto: senat.ro)

Alesii din cadrul Camerei Superioare a Legislativului au votat in favoarea solicitarii pe care procurorii anticoruptie au adresat-o Senatului in cazul Doinei Tudor, parlamentarul PNL suspectat de DNA de complicitate la luare de mita.

(foto: senat.ro)

Senatorii au votat, asadar, in favoarea cererii privind retinerea si arestarea preventiva a Doinei Tudor, intrata in vizorul procurorilor in dosarul in care este cercetat si fostul sau sot, Daniel Gabriel Tudor, ex- vicepresedinte al ASF. In acest caz se poate spune ca a fost un vot la limita, 61 „pentru” incuviintarea cererii DNA, si 57 „impotriva”.

De altfel, dupa aflarea rezultatelor votului din plen, Doina Tudor s-a declarat impacata cu decizia luata in Senat. „Asta este. Dar oricum ma asteptam si sunt pregatita, n-am niciun fel de problema (…) Ar fi urat sa comentez votul colegilor mei”, a precizat Doina Tudor, senatoarea adaugand ca se asteapta sa fie chemata la DNA, odata ce parlamentarii au dat aviz cererii procurorilor privind retinerea sa.

„Am bagajul facut (…) Din moment ce sunt nevinovata si am toate dovezile ca sunt nevinovata, de ce sa am un moment rau? Normal ca e neplacut, (…) dar am dovezile in mana, o sa hotarasca Inalta Curte (…) Sunt linistita, in masura posibilului (…) Nu exista nicio dovada, absolut nimic (…) M-am obisnuit cu ideea, n-am ce sa fac”, a conchis senatoarea Tudor.

Va reamintim ca, la momentul formularii cererii inaintate Senatului, procurorii anticoruptie notau urmatoarele aspecte: „in perioada martie-mai 2013, inculpata TUDOR DOINA ANCA l-a ajutat in mod direct pe inculpatul Tudor Daniel George sa primeasca suma de 200.000 de euro (din suma totala de 300.000 de euro primita de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, in schimb acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitaţi de control”. In apararea sa, insa, senatoarea a sustinut ca in perioada respectiva nu s-ar fi aflat in tara, in acest sens depunand la DNA mai multe inscrisuri, inclusiv pasaportul si un bilet de avion.

158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger