AcasăPoliticaCel mai mare proiect al lui Sova: Basescu in penal!

Cel mai mare proiect al lui Sova: Basescu in penal!

Ministrul Marilor Proiecte si-a amintit ca este jurist la baza si s-a grabit sa traduca noul Cod Penal in defavoarea lui Traian Basescu.

Dan Sova indreapta noul Cod Penal impotriva lui Basescu
Traian Basescu

„Noul Cod Penal il lasa pe Basescu fara imunitate, ceea ce duce la posibilitatea anchetarii acestuia”, a decretat ministrul Marilor Proiecte, pe un post TV. In opinia respectivului, celebrul articol 140 (referitor la interceptari – n.r.) ”se leaga de un altul” si permite anchetarea presedintelui chiar pe durata mandatului. Pana sa intre in moara specialistilor, opinia exprimata de Sova intra in contradictie cu actuala Constitutie unde, la capitolul ”Incompatibilitati si imunitati”, exista o propozitie simpla si clara: ”Presedintele Romaniei se bucura de imunitate”. Punct. Cel mai probabil, Sova s-a inspirat din afirmatiile facute de Lucian Bolcas dupa ce modificarile aduse Codului penal in ”martea neagra” au fost declarate neconstitutionale de catre CCR. Concret, Bolcas invoca principiul egalitatii, ”nimeni nu e mai presus de lege”, si apreciaza in context ca presedintele nu are nici el ”superimunitate” ci trebuie sa se supuna regimului rezervat de CCR parlamentarilor, respectiv ”poate si trebuie sa fie trimis in judecata daca a savarsit infractiuni”.

Dincolo de marile traduceri facute de ministrul Sova, cert este ca actualul Cod Penal a fericit deja, inca din prima zi de aplicare, 122 de detinuti (eliberati sambata ca urmare a noilor prevederi, mult mai blande), alte cateva sute de persoane urmeaza sa fie eliberate zilele acestea, iar multi alti detinuti ramasi in inchisoare vor beneficia de micsorarea pedepselor. Aceasta fiind situatia, se poate spune fara a gresi ca punerea in aplicare a noului Cod Penal echivaleaza cu o mica amnistie, chiar daca nu neaparat a politicienilor, ci mai mult a gainarilor in aceasta prima faza.

author avatar
eNational
625 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger