Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Ce subliniaza Iohannis in cazul DGIPI, dupa decizia Senatului: “Asa ceva nu se poate! Punct!”

Ce subliniaza Iohannis in cazul DGIPI, dupa decizia Senatului: “Asa ceva nu se poate! Punct!”

Autor:

N-a trecut prea multa vreme de cand Camera Superioara a Legislativului s-a pronuntat in vederea eliminarii avizului Consiliului Suprem de Aparare a Tarii in privita numirii sefilor DGIPI, asa-numitul serviciu secret al Ministerului de Interne, ca primul om in stat a si catalogat demersul drept o greseala.

 

klaus iohannis2 334x500 Ce subliniaza Iohannis in cazul DGIPI, dupa decizia Senatului: Asa ceva nu se poate! Punct!“Asa ceva nu se poate! Asta este o eroare. Atata timp cat institutia este una militarizata, nu poate sa functioneze fara aviz CSAT. Punct. Iar indiferent ce doreste Senatul, sau Camera Deputatilor, asa functioneaza institutiile in Romania, conform Constitutiei”, a sunat reactia transanta a lui Klaus Iohannis.

Mai mult, seful statului s-a declarat gata sa se adreseze Curtii Constitutionale, in cazul in care aceasta ramane decizia definitiva a Legislativului in privinta numirii conducerii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna. “Daca se mentine aceasta solutie, care este una neconstitutionala dupa parerea mea, evident ca speta va ajunge la Curtea Constitutionala. (…) Dar, deocamdata asteptam sa isi revina Parlamentul si sa intre in normalitate”, a conchis, pe un ton categoric, presedintele, joi dupa-amiaza.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!