AcasăPoliticaCe spune Tariceanu despre un eventual acord cu PSD-ul, inainte de alegerile...

Ce spune Tariceanu despre un eventual acord cu PSD-ul, inainte de alegerile locale

In conditiile in care, dupa ce a semnat, in calitate de lider al PSD, procotolul de colaborare cu UNPR-ul, pentru alegerile locale, Liviu Dragnea spunea ca isi doreste sa se ajunga la un astfel de consens si cu reprezentantii ALDE, Calin Popescu Tariceanu a comentat pe marginea acestui aspect.

Mai clar fie spus, in calitate de co-presedinte al ALDE, presedintele Senatului a explicat ca la aceasta ora reprezentantii formatiunii pe care o conduce alaturi de fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, sunt in negocieri cu social-democratii. „In momentul de fata, discutam pe marginea unui proiect de acord cu PSD. Acordul, in principiu, traseaza cadrul unei posibile colaborari pentru alegerile locale si pentru mai departe. Posibil si alegerile parlamentare. Nu stiu inca, o sa vedem”, a punctat Tariceanu, vineri, la Parlament, intr-o conferinta, aspectele in cauza fiind facute publice, ulterior, si pe pagina sa oficiala de Facebook.

Cat priveste ipoteza ca ALDE sa aiba cu pesedistii mai mult decat o colaborare politica pentru alegerile locale din iunie, co-presedintele ALDE a parut deschis sa ia in calcul mai multe optiuni. „Dupa alegeri, putem sa facem aliante in consiliile locale si in consiliile judetene, sigur ca da. Avem un evantai larg de posibilitati — putem sa sustinem candidati comuni, putem sa mergem pe liste separate”, a lamurit Tariceanu.

233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger