AcasăPoliticaCe spune Iohannis despre cazul tanarului roman suspectat de propaganda jihadista: Educatia...

Ce spune Iohannis despre cazul tanarului roman suspectat de propaganda jihadista: Educatia e solutia!

Dupa ce s-a aflat ca, in cursul diminetii, procurorii au facut perchezitii la locuinta unui tanar in varsta de doar 17 ani, banuit ca ar sustine idei ale membrilor gruparii autointitulate „Stat Islamic”/ISIS, si ca ulterior minorul craiovean a fost dus la audieri, in vederea lamuririi situatiei sale, seful statului a comentat, pe scurt, acest caz.

Respectiv prima situatie in care apar astfel de suspiciuni, in privinta unui roman si a unor posibile actiuni de propaganda jihadista.

Mai precis, Klaus Iohannis a fost cat se poate de categoric si a afirmat ca situatii de radicalism de acest gen apar in cazul unei lipse a educatiei. „Este o problema care, din pacate, nu va putea fi evitata nici la noi. Si aici educatia este solutia . Acolo unde oamenii sunt educati, extremismul apare rar”, e de parere seful statului.

In tot acest timp, adolescentul craiovean a fost ridicat de anchetatori de la locuinta sa si dus la audieri. Ramane de vazut ce masuri vor dispune oamenii legii in continuarea cercetarilor care se fac in acest caz.

author avatar
Cristina Stefan
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger