AcasăPoliticaCe spune initiatorul legii, dupa ce darea in plata a trecut, cu...

Ce spune initiatorul legii, dupa ce darea in plata a trecut, cu unanimitate de voturi, de Senat

Deputatul Daniel Zamfir vorbeste despre o lege a “eliberarii din sclavie"

O prima veste buna pentru romanii care isi pun speranta in acest proiect legislativ: legea darii in plata – sau ‘Dai casa bancii si scapi de datorie”, cum mai este cunoscuta initiativa in randul opiniei publice -a trecut de prima Camera parlamentara sesizata, respectiv de votul senatorilor.

Odata ce proiectul legii darii in plata a fost votat in unanimitate in Senat, seara trecuta, initiatorul actului normativ care presupune ca romanii care au contractat credite pentru locuinte, dar ajung in ipostaza de a nu mai putea achita imprumutul catre banca sa cedeze bunurile ipotecate catre aceste unitati financiare, deputatul Daniel Zamfir, a reactionat, seara trecuta.

Trebuie precizat ca, pe langa faptul ca au fost 119 voturi „pentru” si nicio abtinere sau vreun vot impotriva, dar si ca legea se aplica si priectului Prima Casa, senatorii au adoptat si un amendament – care presupune ca legea se aplica oersoanelor care au contractat un credit de pana la limita a 150.000 de euro. Asupra acestui aspect s-a oprit cu precadere liberalul Daniel Zamfir, intr-o interventie la Realitatea TV. Amintind faptul ca 98 % dintre aceste credite sunt sub limita acestui plafon, Zamfir a atras atentia asupra urmatoarei chestiuni: „Acest plafon este un mar otravit. Este o lege de protectie a consumatorului, nu o lege sociala. Avem toate documentele europene care spun ca toti consumatorii trebuie sa beneficieze de legile de protectia a consumatorilor. Plafonul face ca legea sa fie discriminatorie”.

Mai trebuie spus ca legea darii in plata va ajunge si pe masa deputatilor, care o vor dezbate si o vor supune la vot. Camera Deputatilor este for decizional in privinta acestui act normativ, pe care, va reamintim, la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, presedintele l-a trimis Legislativului spre reexaminare, considerand, printre altele, ca se impune ca terminologia folosita sa fie mult mai clara si fara echivoc.

274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger