AcasăPoliticaCe spune Elena Udrea despre decizia in privinta interceptarilor

Ce spune Elena Udrea despre decizia in privinta interceptarilor

“Nu cred ca o hotarare a CCR este ceva care sa tulbure atat de tare societatea si tara incat sa ne ingrijoram ca nu vom gasi mijloace legale, constitutionale si democratice, de a face in continuare ascultari ca proba in dosare penale”, a punctat Elena Udrea, in aceasta dimineata, la plecarea de la sectia bucuresteana de politie la care se prezinta periodic, in conformitate cu prevederile controlului judiciar.

Fostul ministru si, totodata, fostul lider al PMP a lasat, astfel, sa se inteleaga ca se numara printre cei care considera ca decizia Curtii Constitutionale, in privinta interceptarilor, este una corecta.

In sprijinul crezului sau, Elena Udrea a dus ca argument faptul ca insasi Revolutia din ’89 a fost infaptuita pentru a scapa de ascultari. Mai exact, „tocmai ca sa nu mai fim ascultati de Securitate si de a trai cu frica faptului ca se stie si ce discutam in casa, in familie.

„Eu n-am interceptari, mie mi-e este egal”, a adaugat deputatul. Desi a explicat, asadar, ca in dosarul sau nu sunt astfel de probe, si ca ar „exista decat denunturi mincinoase”, Udrea a punctat ca „serviciul secret nu este organ de cercetare penala, nu ar trebui sa faca aceste ascultari”.

Va reamintim ca precizarile au fost facute pe marginea motivarii venite, recent, din directia Curtii Constitutionale, dupa decizia luata in 16 februarie, conform careia SRI-ul nu mai poate face interceptari in dosare, pentru ca, din cate a hotarat forul mentionat, nu este organ de cercetare penala.

author avatar
Cristina Stefan
392 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger