AcasăPoliticaCe spune Adrian Nastase, despre situatia fostului sau sef de Cabinet, Remus...

Ce spune Adrian Nastase, despre situatia fostului sau sef de Cabinet, Remus Truica

Prezent, in prima parte a zilei de joi, la Parchetul General, unde a fost audiat – in calitate de martor -in Dosarul mineriadei din iunie ’90, fostul premier a fost intrebat si in privinta situatiei fostului sau sef de Cabinet, Remus Truica, retinut, seara trecuta, pentru 24 de ore, in dosarul „fabrica Baneasa”, in care DNA ancheteaza retrocedari considerate a fi nelegale.

Adrian Nastase s-a ferit sa faca prea multe comentarii in aceasta privinta.  „Am aflat. Nu pot sa comentez foarte mult. In ce perioada s-a intamplat chestiunea asta? (…) Cred ca ar trebui sa reflectam cu totii – unii mai mult decat altii -la efectele legii din 2005 privind reforma in materia retrocedarilor”, considera fostul lider PSD, amintind de legea in aceasta privinta, data in urma cu zece ani.

Cat priveste vreo eventuala informatie care sa fi ajuns la urechile sale in privinta ipotezei ca – la momentul in care a lucrat cu Truica, acesta ar fi „facut ceva ilegal”, Nastase a oferit urmatorul raspuns: „Nu, n-am aflat asa ceva, de altfel, din 2003 – 2004, cred ca el n-a mai fost sef de Cabinet, avusese afacerile lui, inainte sa vina la Cabinet, dupa aceea le-a continuat si, din cate inteleg, multe dintre activitatile lui s-au derulat dupa 2004, in niste conditii pe care eu nu pot sa le judec, pentru ca nu le cunosc”.

Va amintim ca DNA a anuntat ca Truica a fost retinut pentru 24 de ore, intr-un dosar in care o masura similara a fost luata in cazul altor patru persoane, fiind cercetat pentru  „constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, spalare a banilor, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, dare de mita”, afaceristul urmand sa fie prezentat, joi, magistratilor Curtii de Apel Brasov, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

910 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger