Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Se anunta schimbari importante. Ce propune ministrul Justitiei in privinta numirii procurorilor-sefi

Se anunta schimbari importante. Ce propune ministrul Justitiei in privinta numirii procurorilor-sefi

Autor:

Vorbind despre procedura de numire la Ministerul Public – si anume Procurorul General, adjunctii sai, sefii la DNA si DIICOT si adjunctii acestora din urma, Toader a adus in discutie unele modificari fata de procedura actuala, cand seful statului are un cuvant de spus.

 

1017382 1476908492553496 6416239615902548888 n toader 500x500 Se anunta schimbari importante. Ce propune ministrul Justitiei in privinta numirii procurorilor sefi“Toate functiile (…) sa decida sectia pentru procurori (…) din cadrul CSM-ului, la propunerea ministrului Justitiei, pe baza unei proceduri transparente, publice, procurori care la randul lor trebuie sa aiba cel putin 10 ani vechime in functia de procuror”, a anuntat Tudorel Toader, in cursul acestei zile.

Enuntand, concret, modificarile, ministrul Justitiei a punctat faptul ca ar urma in aceste cazuri sa decida Sectia pentru procurori si ca propunerea vine de la seful MJ-ului. Drept urmare, acordul presedintelui in aceste chestiuni ar urma sa dispara.

In schimb, presedintele Curtii Supreme – Inalta Curte de Casatie si Justitie – va fi in continuare numit de catre primul om in stat, dupa ce sectia de Judecatori a CSM-ului face o propunere pentru functia respectiva.

sursa foto: Facebook/Tudorel Toader    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!