AcasăPoliticaCe misiune a primit Predoiu de la PNL, in privinta Codurilor

Ce misiune a primit Predoiu de la PNL, in privinta Codurilor

Liberalii l-au desemnat pe fostul ministru al Justitiei sa puna pe hartie un proiect ce vizeaza Codurile – Penal si de Procedura Penala, demers care aiba in vedere deciziile Curtii Constitutionale.

Mai precis, din cate a precizat insusi prim-vicepresedintele PNL, duminica dupa-amiaza, misiunea lui Catalin Predoiu vizeaza amendarea Codurilor “strict prin introducerea solutiilor Curtii Constitutionale in corpul legilor si alinierea acestora la recenta directiva a Uniunii Europene privind drepturile omului si garantiile procesuale”.

In acest sens, in prima parte a saptamanii viitoare, se are in vedere alcatuirea unui grup de lucru, proiectul urmand sa fie gata intr-un interval de 7-10 zile, din cate a mai explicat Predoiu, in conferinta de presa.

Pasii urmatori vizeaza, o data elaborat textul in cauza, un “dialog pe acest subiect”, in primul rand cu formatiunile din Opozitie, insa nu sunt excluse discutii nici cu pesedistii. “Avem ca avem tot interesul sa fie o lege buna si sa nu fie pretextul pentru a introduce in legi tot felul de ‘inovatii’ care de fapt urmaresc interese personale”, a tinut sa adauge liberalul.

„Ajustarile legislative nu trebuie sa fie un pretext pentru subminarea Justitiei si combaterea coruptiei”, a mai sustinut Predoiu, fostul ministru al Justitiei invocand faptul ca acesti pasi trebuie facuti in mod transparent.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger