AcasăPoliticaCe mesaj a transmis presedintele Republicii Moldova, de Ziua Nationala a Romaniei

Ce mesaj a transmis presedintele Republicii Moldova, de Ziua Nationala a Romaniei

Mesajul transmis de Timofti, marcat inclusiv pe o fotografie

Ziua de 1 decembrie e o sarbatoare si in stanga Prutului, asigura presedintele Republicii moldova. Adresandu-se liderului de la Cotroceni, Nicolae Timofti a transmis, in nume personal, dar si al cetatenilor statului in fruntea careia se afla, „felicitari din toata inima”, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei.

Mesajul transmis de Timofti, marcat inclusiv pe o fotografie

Data de 1 decembrie reprezinta „o sarbatoare pentru toti romanii, inclusiv pentru cei din partea stanga a raului Prut”, considera liderul de la Chisinau, care noteaza in mesajul transmis, marti, omologului sau de la Bucuresti, faptul ca „la 1 decembrie 1918, Basarabia se afla deja in componenta Romaniei, prin votul istoric al Sfatului tarii de la 27 martie 1918, ceea ce constituie pentru noi, urmasii marilor nostri inaintasi, un adevarat motiv de mandrie”.

Mai mult, in ziua in care marcam 97 de ani de la Marea Unire a Principatelor, liderul de la Chisinau tine sa mentioneze, in acelasi mesaj postat pe pagina sa oficiala de Facebook, faptul ca „orice realizare a Romaniei, pe plan intern si extern” e primita cu bucurie, dar si dorinta „ca si Republica Moldova sa progreseze pe calea reformelor democratice si sa faca un pas decisiv catre marea familie europeana”.

sursa foto: Facebook/Nicolae Timofti

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger