AcasăPoliticaCe le cere Basescu lui Iohannis si Ponta, in chestiunea migrantilor, dupa...

Ce le cere Basescu lui Iohannis si Ponta, in chestiunea migrantilor, dupa recentul Consiliu European

Odata ce a aflat concluziile recent incheiatei reuniuni a Consiliului European de la Bruxelles, pe tema refugiatilor, fostul sef al statului a formulat o solicitare in termeni cat se poate de fermi, pe care a adresat-o atat succesorului sau de la Cotroceni, cat si sefului Guvernului.

In conditiile in care a declarat in cateva randuri, de la declansarea crizei refugiatilor, ca Romania nu face bine daca ia in calcul varianta de a accepta imigranti, cu atat mai mult pe ideea de cote impuse, invocand, in mare, diferenta dintre culturi, dar accentuand si faptul ca tara noastra nu face parte din spatiul Schenghen, Traian Basescu s-a adresat de aceasta data direct celor doi sefi de Palate- Cotroceni si Victoria, cerandu-le sa nu fie de acord cu acest sistem.

Mesajul lui Traian Basescu, pe care fostul presedinte, actualmente membru al Miscarii Populare l-a scris pe Facebook, seara trecuta, la cateva ore dupa ce presedintele Iohannis, care a participat la reuniune, a prezentat in linii mari rezultatele intrevederilor de la Bruxelles, e unul scurt, dar cat se poate de categoric.”Domnule Iohannis, domnule Ponta, Am vazut concluziile Consiliului European din 15 octombrie. Va cer public sa anuntati ca Romania nu primeste niciun refugiat, niciun migrant pe criteriul cotelor. Asta daca aveti o minima demnitate si respect pentru interesele Romaniei”, suna postarea cu pricina.

La momentul in care a vorbit despre discutiile din cadrul Consiliului European, respectiv vineri la pranz, liderul de la Cotroceni a anuntat ca au fost „concluzii destul de bune”.  „O tema importanta pe care am discutat-o si am aprofundat-o este legata de sursa acestui val de refugiati, sursa principala fiind, cum bine se stie, zona Siria. Dar cu ingrijorare am putut sa constatam ca tot mai multi refugiati vin si din cu totul alte zone, de exemplu, Pakistan si Afganistan. Afganistan unde si Romania contribuie la pacificarea zonei cu un numar important de militari”, a anuntat Klaus Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger