AcasăPoliticaCe i-a cerut, public, seful PSD ministrului Justitiei

Ce i-a cerut, public, seful PSD ministrului Justitiei

Liviu Dragnea aşteaptă de la Carmen Dan o nominalizare "cu origini sănătoase" la şefia DGPI

Chiar daca deunazi au discutat chiar la Parlament, Liviu Dragnea a ales sa-si adreseze public o solicitare ministrului Justitiei, in legatura cu arhiva SIPA si cu pasul facut, recent, de catre Tudorel Toader, acela de a face publice o lista cu nume de persoane care au „vizitat-o”.

Concret, al treilea om in stat si, totodata, liderul PSD considera ca Toader ar trebui sa ceara informatii, din directia Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat, cu privire la un anume aspect ce tine de aceste „vizite”. „Cred ca domnul ministru ar trebui sa ceara (…) directorului ORNISS (…) sa i se transmita daca toate persoanele care au aparut in acele procese verbale ca au vizitat arhiva SIPA aveau certificat de acces la informatiile clasificate ca secrete de stat”, a declarat Dragnea, dupa-amiaza, de la Parlament.

Mai mult, seful PSD s-a aratat dispus sa faca el acest pas, in care Toader nu va solicita aceste detalii. „Poate si aceasta cerere publica este luata in seama”, a subliniat Liviu Dragnea.

Cat despre discutia avuta, in cursul zilei trecute, cu Tudorel Toader, seful PSD a spus ca a fost vorba de o intrevedere de „5 minute”,  care n-are legatura cu vreo evaluare a activitatii ministeriale, ci doar cu calendarul proiectelor de lege pe care seful de la Ministerul Justitiei intentioneaza sa le trimita la Parlament.

157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger