AcasăPoliticaCe argument invoca Iohannis cand cere Guvernului sa "abandoneze demersurile privind gratierea"

Ce argument invoca Iohannis cand cere Guvernului sa „abandoneze demersurile privind gratierea”

Nefiind prima oara cand se implica, practic, in aceasta chestiune, dupa ce a si iesit in mijlocul romanilor care au manifestat, in centrul Capitalei, pe marginea celor doua proiecte de OUG pe Justitie, seful statului cere Executivului sa renunte la initiativele privind gratierea si modificarea Codurilor.

Invocand drept argument tocmai vocile celor care au iesit in strada, seara trecuta, in Bucuresti si alte orase, presedintele Iohannis solicita in termeni clari reprezentantilor Executivului sa renunte la orice demers ce are in vedere gratierea ori modificarea Codurilor – asadar fie ca e voirba de o ordonanta sau de un proiect de lege. „Guvernul nu poate sa treaca peste vointa cetatenilor, care este suverana. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorata! O democratie solida este una in care majoritatile nu abuzeaza de drepturile lor doar pentru ca detin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului sa abandoneze demersurile privind gratierea si modificarea Codurilor penale. Romania are doar de pierdut din prelungirea acestei situatii care a scos zeci de mii de romani in strada”, a notat Iohannis pe Facebook.

In urma cu zece zile, pe aceeasi retea de socializare, presedintele nota, printre altele, urmatoarele aspecte, cu mentiunea ca intre timp se alaturase protestatarilor de la Universitate: „Proiectele de Ordonante de Urgenta privind gratierea si modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile si par a fi facute cu dedicatie, o spun cele mai autorizate voci din Justitie. (…) Sunt suficiente argumente care sa determine Guvernul sa retraga aceste Ordonante de Urgenta”.

233 afisari

2 COMENTARII

  1. Iohannis, fraiere, ce inseamna 50.000 de distrusi, din strada, contra milioanelor care nu te mai vor? Poti sa socotesti si in germana, tot acolo ajungi.

  2. Balegare kwj nu mai iesi odata cu referendumul sa vedem cat iti valoreaza pielea aia netabacita?,sau stii rezultatul,care nu mai poate fi trucat ca in 2012 si 2014,dinainte.Ti se apropie funia de par si faci urat ca sa scapi de judecata votantilor nemanipulati de aerele tale flatulente dar urat mirositoare,hai ca mai ai putin si dai in primire,postul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger