AcasăPoliticaCe are de gand sa faca ministrul Educatiei in privinta temelor pentru...

Ce are de gand sa faca ministrul Educatiei in privinta temelor pentru acasa ale elevilor

(foto: unibuc.ro)

O gura de aer pentru elevii de primara, care se vad uneori coplesiti de volumul de teme pentru acasa, dar si pentru parintii care se asigura ca au, in fiecare seara, cateva ore la dispozitie rezervate verificarii pregatirii celor mici.

(foto: unibuc.ro)

Mircea Dumitru revine pe subiectul temelor pentru acasa, dupa ce lunile trecute aducea in discutie ca acestea ar trebui facute in mare parte la scoala, si nu acasa. De aceasta data, ministrul Educatiei vrea sa limiteze durata perioadei obligatorii in care ar trebui sa fie rezolvate exercitiile si problemele date de invatatori si, respectiv, profesori, la clasa. Fostul rector al Universitatii Bucuresti a anuntat ca la inceputul saptamanii viitoare va oficializa un ordin prin care sa se reglementeze perioada in care cei mici au de rezolvat temele cu care pleaca de la ore. Asta neinsemnand, insa, ca elevii care vor sa se pregateasca suplimentar sunt restrictionati de vreo limita de timp.

Mircea Dumitru crede ca lucrurile ar trebui sa arate astfel: in cazul invatamantului primar sa nu se depaseasca o ora cu rezolvatul temelor, in timp ce la gimnaziu aceasta durata sa nu fie mai mare de doua ore. Proportional cu varsta, timpul rezervat temelor ar trebui fi mai mare in cazul liceului, insa la acest nivel ministrul nu a mai oferit si un numar de ore. La clasa zero, in schimb, aceste teme nici macar nu ar trebui sa existe, considera oficialul guvernamental.

Se are in vedere inclusiv perioada vacantelor de vara, pe durata carora, de asemenea, elevilor li se dau teme.

266 afisari

2 COMENTARII

  1. Aici ai o echipă senzațională!
    Oportunitatea este extraordinară! Nu ai nimic de pierdut! Ai numai de câștigat! Îți oferim seriozitate și încredere! Profită de această oportunitate!
    florp2560@yahoo.ro

  2. Bai nene,ce Ministru al Invatamantului mai este si acest MIRCEA DUMITRU?…cum vii TU ,bai nene sa-mi faci mie „un program ca timp pentru copilul meu ,pentru facerea temelor”?….TU asa ai fost crescut?…hai sa fim seriosi!…nu-ti contesta nimeni capacitatea ,dar de ce NU folosesti aceleasi metode ,pe care le-a folosit si parintii tai ,cand erai elev?….se vede clar ca ai influiente din afara ,de a „bulversa”sistemul de invatamant si asa nenorocit de cei de dreapta ,dinaintea ta!…..Lasa-ti fratilor ,invatamantul cum a fost pana acum ,dovada ca s-au castigat atatea concursuri olimpice!.. un pensionar ,care cere STOP in a distruge invatamantul nostru…..am apucat vremurile cand copii saraci ,apelau la manualele scolare ,ale celor bogati ,de dreapta ……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger