AcasăPoliticaCe admite Grindeanu in privinta evaluarii facute de Toader: "poate pare o...

Ce admite Grindeanu in privinta evaluarii facute de Toader: „poate pare o fractura de logica”

Grindeanu, coabitantul perfect

Premierul a adus in discutie o „fractura de logica” in cazul evaluarii facute de catre ministrul Justitiei asupra activitatii sefei DNA si a Procurorului General, ca raspus la o intrebare privind impresia pe care a lasat-o Toader, dupa prezentarea majoritatii concluziilor din raportul de 19 pagini intocmit pe aceasta tema.

In conditiile in care moderatorul a concluzionat ca nu s-a cerut nicio masura punitiva, in ciuda faptului ca „pe 18 pagini si trei sferturi” au fost mentionate mai multe aspecte care conduceau catre aceasta impresie – premierul a dat un rapuns intrebarii formulate seara trecuta, la RTV, „si, cand vezi finalul, nu ti se pare ca i-a schimbat unul concluziile?”.

Si anume a sustinut ca „poate pare o fractura de logica si poate chiar si e, firul acelei evaluari, dar vreau sa va spun ca acea evaluare este 90%, poate mai bine, despre decizia Curtii Constitutionale si modul in care aceste institutii au gresit; conform deciziei Curtii Constitutionale”. Totodata, Sorin Grindeanu a subliniat ca prin hotararea CCR „se spune exact unde s-a gresit” si ca „rostul” ministrului Justitiei este sa „restabileasca” dezechilibrul constatat de Curte.

Mentiunile prim-ministrului vin in conditiile in care, in urma cu doua zile, ministrul Toader a anuntat ca nu declanseaza mecanismul de revocare din fucntii a sefei DNA si a Procurorului General Lazar, la finalul evaluarii activitatii lor.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger