AcasăPoliticaCe a anuntat premierul Ciolos, dupa ce i-a vizitat pe pacientii internati...

Ce a anuntat premierul Ciolos, dupa ce i-a vizitat pe pacientii internati la spitalul militar belgian

Prezent, timp de doua zile, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de iarna, seful guvernului a tinut sa ajunga si la spitalul militar „Reine Astrid Bruxelles”, unde au fost transferati mai multi tineri romani care au cazut victime ale incendiului ce a cuprins, in seara zilei de 30 octombrie, clubul „Colectiv”.

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

Dupa ce a stat de vorba cu medicii care ii ingrijesc, iar apoi i-a si vizitat pe cinci dintre romanii care se afla pe un pat al unitatii spitalicesti din capitala Belgiei, discutand inclusiv cu apropiati ai victimelor, care ii insotesc la Bruxelles, Dacian Ciolos a reasigurat si public faptul ca se incearca si in continuare ca victimele incendiului din clubul aflat in sectorul 4 sa fie ajutati in procesul destinat recuperarii starii de sanatate. „Toti sunt oameni tineri pe care vrem sa-i vedem acasa cat mai curand si care trebuie sa se intoarca in societate ca oameni normali, activi, utili si independenti. Acesta este noul nostru tel. Puterea lor de a depasi drama prin care trec imi da si mie putere. Le-am urat sa aiba sarbatori fericite si incredere in noi. Este responsabilitatea noastra, sa-i sustinem”, a notat Ciolos, seara trecuta, pe contul sua de Facebook.

Nu in ultimul rand, premierul a remarcat faptul ca pacientii, dar si membrii familiilor lor care le sunt alaturi, in spitalul din Bruxelles, au o doza remarcabila de optimism. „Dincolo de drama fiecaruia in parte, am vazut in ochii lor si ai rudelor, o sclipire de speranta”, a mai anuntat seful Guvernului, dupa discutiile cu pacientii si insotitorii lor.

Potrivit celor mai recente date oferite de Ministerul Sanatatii, in Belgia sunt internate opt persoane, din cele 22 de victime ale incendiului aflate, pentru tratament, pe un pat de spital din afara tarii. In tara se mai aflau, joi, 15 victime, una in stare grava. Din pacate, 62 de oameni nu au mai putut fi salvati, dupa incendiul din 30 octombrie, pierind ca urmare a ranilor suferite in incendiu sau a fumului toxic inhalat.

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger