Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » CCR respinge sesizarea inaintata de Grindeanu dupa motiune

CCR respinge sesizarea inaintata de Grindeanu dupa motiune

Autor:

Predecesorul actualului prim-ministru nu a obtinut efectul la care spera odata cu demersul adresat, printr-o scrisoare, forului condus de catre Valer Dorneanu.

 

grindeanu CCR respinge sesizarea inaintata de Grindeanu dupa motiune

UPDATE: Judecatorii CCR au motivat decizia de respingere a sesizarii semnate de catre fostul premier Grindeanu.

Astfel, CCR a trasmis ca in sedinta de miercuri “a luat in dezbatere sesizarea de neconstitutionalitate cu privire la conditiile votarii de catre deputati si senatori a motiunii de cenzura din data de 21 iunie 2017, sesizare formulata de domnul Sorin Mihai Grindeanu, in calitate de prim-ministru la data formularii acesteia”, dar si ca “in urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibila, sesizarea de neconstitutionalitate privind Motiunea de cenzura nr.2MC/21 iunie 2017 – “Romania nu poate fi confiscata ! Aparam democratia si votul romanilor !“. Curtea a retinut, in esenta, ca autorul cererii nu avea dreptul de a sesiza Curtea in aceasta problema, iar, pe de alta parte, ca modalitatea concreta de exercitare a votului secret cu bile excedeaza competentei Curtii Constitutionale”.

———————

La mai putin de doua saptamani de cand fostul premier inaintase Curtii Constitutionale o sesizare, pe tema motiunii de cenzura care l-a facut plecat, practic, de la Palatul Victoria, magistratii CCR au analizat solicitarea formulata de catre Sorin Grindeanu.

Si au decis sa o respinga. Era vorba despre o cerere de examinare a conditiilor in care s-a votat la motiunea de cenzura impotriva Executivului sau, pe fondul faptului ca unii senatori si deputati au votat “la vedere”, in conditiile in care motiunile se voteaza secret, cu bile.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!