Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » CCR da unda verde Legii eliminarii celor 102 taxe

CCR da unda verde Legii eliminarii celor 102 taxe

Autor:

Magistratii Curtii Constitutionale au ajuns la concluzia ca “Legea Dragea”, cum a ajuns sa fie cunoscuta in randul opiniei publice proiectul legislativ prin care se elimina 102 taxe nefiscale, respecta Legea Suprema.

 

dorn CCR da unda verde Legii eliminarii celor 102 taxeA fost vorba despre o majoritate de voturi, nu insa si unanimitate, din cate a precizat presedintele forului, judecatorul Valer Dorneanu.

Asadar, dupa ce amanasera pronuntarea cu doua zile, magistratii Curtii au decis ca sesizarea Presedintiei in privinta legii in cauza -prin care se elimina peste 100 de taxe, printre care si cea radio-TV, dar si timbrul de mediu – nu poate fi admisa, de vreme ce actul normativ in cauza respecta Constitutia. Cat priveste motivul pentru care se ajunsese la aceasta amanare, Dorneanu a explicat ca a fost solicitat Ministerului de Finante date suplimentare care sa justifice punctul lor de vedere, dar ca “nici pana la aceasta data” ele n-au fost primite.

Ar mai fi de precizat ca legea in cauza ajunge acum din nou pe masa presedintelui, in vederea promulgarii. Eliminarea taxelor in cauza ar urma sa se aplice incepand cu 1 ianuarie anul viitor.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 27-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!