AcasăPoliticaCCR amana pentru la anul decizia in cazul conversiei creditelor in CHF

CCR amana pentru la anul decizia in cazul conversiei creditelor in CHF

(foto: ccr.ro)

Romanii care isi puneau toate sperantele in solutia numita conversia creditelor in franci elvetieni mai au de asteptat pana sa afle ce decide Curtea Constitutionala in privinta sesizarii inaintate din directia Palatului Victoria.

(foto: ccr.ro)

Astfel ca toti cei care deplang faptul ca nu o mai pot scoate la capat cu achitarea creditelor contractate in moneda elvetiana mai au de stat pana sa afle care va fi soarta sesizarii, de vreme ce discutiile pe acest subiect s-au amanat pana in ianuarie anul urmator.

Si cum demersul legislativ nu va deveni aplicabil pana la solutionarea – intr-un fel sua altul- a acestei sesizari, romanii vor astepta pana cel putin pe 18 ianuarie, sa afle daca vor putea beneficia de aceasta varianta de converti creditele in franci elvetieni la cursul valabil la data acordarii creditelor.

De altfel, luna trecuta, la momentul la care Executivul pe care il conduce a inaintat acea sesizare la CCR (la cateva zile de cand proiectul primea unda verde in plenul Camerei, for decizional), premierul insusi a tinut sa sublinieze faptul ca acest pas nu inseamna ca Guvernul nu sustine aceasta lege a conversiei, ci doar ca e de parere ca ar trebui facute anumite clarificari, in asa fel incat actul normativ sa vina in ajutorul celor care au, intr-adevar, nevoie de o solutie, si nu a „speculatorilor”.

577 afisari

2 COMENTARII

  1. Pentru eliminarea deficienţelor existente in aplicarea JUSTITIEI in Ro este necesară, DEPOLITIZAREA (decuplarea ei de sistemul politic ticalosit) sau respingerea amestecului deciziei politice in functionarea sistemului judiciar. Drept urmare normele ce reglementează “compoziţia” Curţii Constituţionale a României(CCR) precum şi unele proceduri judiciare trebuie revizuite astfel:
    Pentru normalizarea activităţii C.C.R. se impun următoarele modificări;
    – nr. membrilor să fie mărit de la 9 la 11, vârsta acestora să nu depăşească 65 de ani;
    – membrii să fie alesi pentru o perioadă de cel mult 5 ani, un singur mandat;
    – 8 din nr. total de 11 membrii, să fie desemnaţi de către cele 16 Curţi de Apel din România (prin unul din algoritmii existenti, fie primele 8 C.A. în primul mandat şi urmatoarele 8 în al doilea mandat, fie grupate câte două Curţi de Apel să-şi desemneze în comun cate un candidat de fiecare data), 1 candidat să fie desemnat de I.C.C.J. şi 2 din partea senatelor Universităţilor de Drept din Romania care se clasează în primele 2 locuri oferite de numărul mai mare de absolvenţi admişi la I.N.M. în ultimii 5 ani.
    Dinamica alarmanta si complexitatea deosebita a faptelor imorale si antisociale de coruptie si ciminalitate organizata manifestate in societatea romaneasca postcomunista, gestionate cu abilitate demagogica de societatea politica impun actiuni ferme, radicale din partea tuturor membrilor societatii, de buna credinta.
    La nivel natioanl sunt necesare eforturi umane si materiale deosebite in a determina autoritatile abilitate sa se (auto)perfectioneze si sa intensifice actiunile de prevenire si combatere a fenomenelor antisociale grave, in mod special SISTEMUL JUDICIAR, aflat in stadiul de “paralizie”, trebuie sa functioneze normal, corespunzator civilizatiei si ordinii publice care exista in randul natiunilor europene mult ravnite de noi.
    Problemele privind marea coruptie, criminalitatea organizata, imoralitatea nationala si disolutia institutiilor statului trebuie analizate temeinic, lucid si rational de fiecare organizatie publica, politica responsabila ori civica si de catre cetatenii romani cu discernamat nealterat, carora le pasa de situatia dezastroasa in care se gaseste natiunea romana. Aceste obiective de importanta istorica majora trebuie implementate, in structura Strategiei de Securitate Nationala si de Aparare a Suveranitatii Nationale precum si in cea referitoare la definitivarea integrarii Romaniei in UE ,ca factori de mare risc.
    Romania în toate timpurile sale istorice a avut nevoie de OAMENI de STAT cu vocatie, talent si daruire pentru interesul general. Acum mai mult ca oricand trebuie sa fie depuse eforturi concertate, atat din partea OAMENILOR POLITICI care pot dovedi CARACTER, CLAR VIZIUNE, CAPABILITATE si BUNA CREDINTA (ce lipsesc cu desavarsire) cat si din partea celor mai iluminati romani apolitici ai SOCIETATII CIVILE, pentru a concentra energiile pozitive la nivel national si a pune în operă gandirile si proiectele lor valoroase in vederea REDRESARII ROMANIEI care de 27 de ani datorita, IMORALITATII, SUBMEDIOCRITATII si IMATURITATII din SISTEMUL POLITIC, DE GUVERNARE si al ADMINISTRATIEI PUBLICE se află într-o continuă prăbuşire ABISALA.

  2. pentru ca toti acesti nesimtiti de politicieni au timp de mahala de orice DAR NUMAI DE LEGI SI HOTARARI PENTRU CETATENI NU AU.AR TREBUI SA OPRIM SUB ORICE FORMA ALEGERILE ELECTORALE CA MAI INTAI SA VADA ACESTI NEMERNICI DE CETATENI APOI DE INTERESUL LOR. DAR CUM LA NOI NU EXISTA NICI O ATITUDINE SERIOASA FATA DE ACESTI INDIVIZI PROBABIL CA VOR FACE TOT CE STIU EI , ADICA NIMIC . NU VA/TI SATURAT DE UMILINTE????? V-TI INTREBAT CUM ARATA SARBATORILE NESIMTITILOR CU PENSII SPECIALE , SALARII, BONIFICATII, PRIME, HOTII CAT CUPRINE, FATA DE SARBATORILE CELOR CARE AU BANCI SI CARE AU FOST JEFUITI PTR. CA BNR NU ARE NICI O LEGATURA CU ROMANII/???? V-ATI INTREBAT CE VIATA ARE EXPIRATUL ACESTA DE ISARESCU , CICA DESTEPTUL PAMANTULUI DAR RODUL DESTEPTACIUNII LUI ESTE NENOROCIREA ROMANULUI????? INTREBATI-VA SI LUATI ATITUDINE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger