AcasăPoliticaCCR, a patra amanare in cazul legii care il impiedica pe Dragnea...

CCR, a patra amanare in cazul legii care il impiedica pe Dragnea sa devina premier

CCR-ul condus de Valer Dorneanu a lasat la mana parlamentarilor ordonanta de modificare a Codurilor penale

Nici Liviu Dragnea si nici restul opiniei publice interesate sa afle decizia Curtii Constitutionale in privinta sesizarii pe care a depus-o, in prima luna a anului, Avocatul Poporului, cu referire la legea care impiedica persoanele cu condamnari penale sa ocupe functii in Executiv nu vor sti nici joi ce anume au hotarat magistratii CCR pe acest subiect.

Totul pentru ca s-a dispus o noua amanare, a patra la rand in cazul de fata, de aceasta data pare-se ca motivul a fost acela ca nu ar fi fost intrunit cvorumul de sedinta, drept urmare nu s-ar fi putut lua o decizie.

Din cate anunta televiziunile de stiri, este vorba despre o amanare cu o saptamana, astfel ca noul termen la care forul condus de Valer Dorneanu va dezbate sesizarea Avocatului Poporului este 4 mai.

Ramane, insa, de vazut daca la data respectiva se va pronunta o decizie in cazul prevederilor care l-au impiedicat, practic, pe seful PSD sa aspire la functia de premier, stiut fiind faptul ca are o pedeapsa definitiva, cu suspendare, in dosarul „Referendumul”.

114 afisari

1 COMENTARIU

  1. IN FUNCTIE DE VERDICTUL DAT IN ACEASTA SPETA C.C.R. TREBUIE DESFIINTAT SAU MENTINUT.
    Pentru eliminarea deficienelor existente in aplicarea JUSTITIEI in Ro este necesară, DEPOLITIZAREA decuplarea ei de sistemul politic ticalosit sau respingerea amestecului deciziei politice in functionarea sistemului judiciar. Drept urmare normele ce reglementează compoziia Curii Constituionale a României CCR si a Consiliului Superior al Magistraturii CSM precum si unele proceduri judiciare trebuie revizuite astfel.
    Pentru normalizarea activităii C.C.R. se impun următoarele modificări- nr. membrilor să fie mărit de la 9 la 11, vârsta acestora să nu depăească 65 de ani- membrii să fie alesi pentru o perioadă de cel mult 5 ani, un singur mandat- 8 din nr. total de 11 membrii, să fie desemnai de către cele 16 Curi de Apel din România prin unul din algoritmii existenti, fie primele 8 C.A. în primul mandat i urmatoarele 8 în al doilea mandat, fie grupate câte două Curi de Apel să-i desemneze în comun cate un candidat de fiecare data, 1 candidat să fie desemnat de I.C.C.J. i 2 din partea senatelor Universităilor de Drept din Romania care se clasează în primele 2 locuri oferite de numărul mai mare de absolveni admii la I.N.M. în ultimii 5 ani.
    Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT si un calculator performant cu softul adecvat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger