AcasăPoliticaCazul Oprea. Iohannis: Exista posibilitatea sa demisioneze, daca vrea sa detensioneze situatia

Cazul Oprea. Iohannis: Exista posibilitatea sa demisioneze, daca vrea sa detensioneze situatia

Klaus Iohannis spune ca nu e convins ca se poate relua votul in cazul fostului sef al MAI. Insa chiar si asa, a sugerat ca Oprea ar avea o alta solutie pentru a „detensiona situatia”.

Asadar, intr-o noua reactie in privinta cazului fostului ministru de Interne, avuta la doar cateva ore de cand senatorul Oprea insusi a cerut presedintelui Camerei Superioare a Legislativului sa permita, chiar lunea viitoare, sa se dea un nou vot in plen pe cererea DNA-ului, seful statului a adus in discutie faptul ca, pana sa se ajunga la reluarea votului, fostul ministru ar avea la dispozitie varianta de a pleca de bunavoie din Parlament. „Dupa parerea mea (…), in Parlament nu trebuie sa se voteze vinovatia sau nevinovatia (…) Situatia la care s-a ajuns acuma in speta senatorului Oprea o este o situatie care nu poate fi usor detensionata (…) nu sunt convins ca exista posibilitatea procedurala sa se reia votul in Senat, dar exista posibilitatea, pentru persoana implicata, sa demisioneze, daca vrea sa detensioneze situatia”, a opinat presedintele, care a acuzat faptul ca senatorii voteaza, in continuare, „la comanda partidului din care fac parte”, ignorand orice idee de transparenta.

Noile precizari ale primului om in stat vin pe fondul indelungilor controverse aparute in randul clasei politice si a opiniei publice – atat la TV, cat si in mediul online, in special pe retelele de socializare – mai nou, oamenii au iesit in strada pentru a-si manifesta nemultumirea fata de votul dat luni, in urma caruia Gabriel Oprea a ramas cu imunitate parlamentara.

Cititi si: Oprea face dovada ca a cerut reluarea votului

140 afisari

1 COMENTARIU

  1. oare presedintele,cel lacom,nu ar trebui sa demisioneze dupa decizia definitiva in cazul caselor luate cu japca cand este foarte clar vorba de un dosar penal

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger