AcasăPoliticaCazul Grebla. Zegrean, presedintele CCR: Bine pentru Curte nu e

Cazul Grebla. Zegrean, presedintele CCR: Bine pentru Curte nu e

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei a precizat, joi, inainte ca DNA sa anunte ca pe numele judecatorului CCR Toni Grebla a fost inceputa urmarirea penala, ca nu cunoaste foarte multe detalii despre caz, dar ca, totusi, nu a primit „cu bucurie” vestea ca fostul senator social-democrat a fost chemat la Directia Nationala Anticoruptie.

„Bine pentru Curte nu e, dar nu inseamna ca orice om care merge acolo e vinovat, sa vedem despre ce e vorba”, a declarat Zegrean, pentru B 1TV.

Intrebat apoi ce reactie i-a provocat o astfel de veste, respectiv ca unul dintre membrii Curtii a fost chemat de procurorii anticoruptie la audieri, Augustin Zegrean a raspuns: „Nu o primesc cu bucurie deloc, dimpotriva, nu e bine ce se intampla”.

Ulterior s-a aflat ca DNA a inceput urmarirea penala pe numele lui Grebla. Fostul senator, actualmente judecator al CCR, este acuzat de catre procurorii anticoruptie de trafic de influenta, in forma continuata, constituirea unui grup infractional organizat -„in forma constituirii si in vederea pregatirii infractiunii de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate”, precum si de „efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger