AcasăPoliticaCardiologi urmariti penal, in privinta internarii lui N. Constantinescu

Cardiologi urmariti penal, in privinta internarii lui N. Constantinescu

La o zi de cand presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta a ajuns de la instanta la un spital din orasul de la malul marii, acuzand probleme de sanatate, procurorii anticoruptie au anuntat ca s-a dispus urmarirea penala a doi cardiologi de la unitatea medicala in care a fost internat Nicusor Constantinescu.

Mai precis, anchetatorii anticoruptie constanteni i-au plasat sub control judiciar pe cei doi doctori, pe o durata de 60 de zile, de miercuri incepand.

Vizati de masura DNA sunt Raluca-Irinel Parepa, sefa Sectiei de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Constanta, precum si Marius Toringhibel, medic in cadrul aceleiasi sectii de Cardiologie, anunta DNA intr-un comunicat. Amandoi sunt cercetati pentru „favorizarea faptuitorului”, fiind acuzati, practic, de faptul ca ar fi dispus internarea politicianului – cercetat in regim de arest preventiv- in spitalul respectiv, pentru ca acesta sa fi beneficiat de conditii mai usoare de arest. Mai trebuie spus ca, in intervalul de doua luni, pe langa alte obligatii pe care le au de indeplinit, au fost anuntati ca nu au voie sa se apropie de Constantinescu,  de membrii familiei sale si de ‘interpusii’ acestuia si sa nu comunice in vreun fel cu ei.

Mai exact, procurorii sustin urmatoarele aspecte:

„Din ordonantele de dispunere a controlului judiciar intocmite de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora :

La data de 08 iunie 2016, inculpatii Parepa Raluca-Irinel si Toringhibel Marius, in calitatile aratate mai sus, au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel (arestat preventiv in dosarul nr.821/36/2015 al Curtii de Apel Constanta), la subunitatea medicala unde isi desfasoara activitatea, astfel incat acesta sa execute masura arestului preventiv in conditii mai blande.

Inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a fost internat in unitatea medicala respectiva, desi era obligatorie internarea sa intr-una din unitatile medicale ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, in mod legal, a masurii arestarii preventive dispuse de catre instanta competenta, pe durata internarii in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Concret, din probatoriul administrat a reiesit ca diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea in unitatea medicala mai sus mentionata”.

236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger