AcasăPoliticaCancescu ajunge in instanta cu al treilea dosar

Cancescu ajunge in instanta cu al treilea dosar

Aflat in arest preventiv, fostul sef al Consiliului Judetean Brasov afla ca va ajunge in fata magistratilor, de vreme ce a fost trimis in judecata in cea de-a treia cauza in care a intrat in vizorul procurorilor anticoruptie.

De aceasta data, anchetatorii anticoruptie brasoveni il acuza pe Cancescu de luare de mita si abuz in serviciu. In acelasi dosar au fost deferite justitiei, in speta Tribunalului Brasov, si alte persoane, printre care si a unui fost consilier judetean, Claudiu Coman, cercetat, printre altele, pentru complicitate la luare de mita, dar si un administrator de firma.

In rechizitoriu, procurorii noteaza, printre altele, faptul ca, in urma cu patru ani, cu prilejul campaniei electorale, Cancescu, la momentul respectiv sef al CJ Brasov, „a pretins de la trei persoane bani si alte foloase, constand in suma totala de 105.000 lei si angajarea unor anumite persoane in cadrul Agentiei Judetene de Dezvoltare Durabila Brasov, pentru ca in schimb sa ii puna pe cei trei pe pozitii sigur eligibile pe lista de candidati pentru Consiliul Judetean Brasov” si ca „una dintre cele trei persoane este si inculpatul Coman Claudiu care, la acea vreme, era sef de campanie electorala si consilier judetean”.

Va amintim faptul ca Aristotel Cancescu -fostul lider al filialei brasovene a PNL-ului- a mai fost trimis in judecata de DNA, atat in decembrie 2014, cat si in noiembrie acest an, de fiecare data acuzatiile fiind de coruptie.

sursa foto: newsbv.ro

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger