AcasăPoliticaBugetul pe 2016, adoptat in Parlament. Reactia premierului Ciolos

Bugetul pe 2016, adoptat in Parlament. Reactia premierului Ciolos

Bugetul pentru anul viitor, precum si proiectul Legii asigurarilor sociale de stat pentru anul viitor au fost adoptate in Legslativ, miercuri la pranz. S-a intamplat dupa cateva zile cu activitate intensa pentru senatori si deputati, care au dezbatut prevederile si amendamentele acestor proiecte legislatve, inainte ca ele sa fie supuse votului final, miercuri, in sedinta comuna a celor doua Camere.

In privinta Bugetului de stat pentru 2016 au fost 309 voturi ”pentru” si 13 contra, in timp ce pentru proiectul legislativ privind asigurarile sociale de stat au fost 290 voturi „pentru”, 15 ”impotriva” si trei abtineri.

Prezent in Parlament inca de la momentul in care seful statului s-a adresat alesilor, cu prilejul implinirii unui an de la preluarea mandatului de lider la Cotroceni, Dacian Ciolos le-a multumit alesilor, de la tribuna salii de plen, la scurta vreme dupa ce senatorii si deputatii au acordat votul proiectului bugetului pe 2016.

Ulterior, a facut o serie de precizari in fata presei. „Astazi in fata Parlamentului am reconfirmat ceea ce am spus deja- am lucrat cu materialul pe care l-am gasit la dispozitia noastra in momentul in care Guvernul s-a instalat”, primul-minsitru subliniind faptul ca nu s-au putut face reforme profunde intr-un timp atat de scurt. „Daca nu s-ar fi aprobat bugetul foarte repede, am fi riscat foarte mult”, a adaugat Ciolos.

Mai departe, seful Guvernului a anuntat ca pana la finele saptamanii in curs se intentioneaza trimiterea in Parlament a planului de actiuni sectoriale, pe care ministrii Cabinetului sau l-au finalizat, cu prioritatile pe care fiecare sef de minister si le-a stabilit, dar si cu un calendar de aplicare a planurilor, calendar „care va fi transparent incepand din ianuarie”. „Sunt constient ca nu-i suficient sa pui niste cifre in dreptul unor obiective, ele trebuie si executate”, a lamurit seful Executivului, care a adaugat ca in zilele urmatoare guvernantii se vor concetra pe executia bugetara, cu o „transparenta cat mai mare” astfel incat „cetatenii sa stie cum si pe ce se cheltuie banul public”, dar si pe o eficientizare a administratiei.

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger