Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Bugetarii se aleg, in sporuri, cu norme de hrana si un voucher de vacanta

Bugetarii se aleg, in sporuri, cu norme de hrana si un voucher de vacanta

Autor:

Salariatii de la stat vor avea norme de hrana, dar si tichete de folosit in cazul vacantelor. Toate acestea vor fi, insa, incluse in sporuri. Anuntul vine de la sefa Ministerului Muncii.

 

16684103 1234771709943861 4107420135290596573 n vasilescu 720x480 Bugetarii se aleg, in sporuri, cu norme de hrana si un voucher de vacantaPrecizarile ministrului au fost facute dupa o prima runda de negocieri cu sindicalistii din Educatie, legate de remunerarile din acest domeniu, in contextul Legii salarizarii unice, in cadrul careia s-a convenit ca saptamana viitoare sa aiba noi discutii, dar pe grupe de lucru, adica separat universitarul de preuniversitar. “Foarte mult n-ar mai fi de corectat (…) Asupra principiilor generale am convenit”,  a anuntat Vasilescu.

In alta ordine de idei, social-democrata a lamurit si chestiunea normelor de hrana, prognozate a se incadra in limita a 32 de miliarde de lei. “Toti bugetarii vor avea  – in sporuri – un voucher de vacanta si doua norme de hrana, absolut toti bugetarii. Dar asta nu ridica probleme, pentru ca se reduce nivelul de sporuri, adica vor fi 30% pe ordonator de credite. Ce ne asiguram noi cu aceasta ocazie este ca absolut toata lumea va avea o distributie corecta a sporurilor”, a detaliat Olguta Vasilescu, inainte de a da asigurari ca “nu se mai intampla ca pana acum, cand unii, doar pentru ca erau sefi, luau niste sporuri foarte mari fata de restul angajatilor”.

Totodata, ministrul a precizat ca draftul Legii salarizarii unice ar urma sa fie gata – cel mai probabil- la finele lunii martie, dupa incheierea discutiilor aflate in plina desfasurare la data de fata.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!