AcasăPoliticaBodea nu-l iarta pe "Badica Iohan": "Daca esti teleghidat, mai esti ”integru”?..."

Bodea nu-l iarta pe „Badica Iohan”: „Daca esti teleghidat, mai esti ”integru”?…”

Curg reactiile dupa discursul pe care seful statului a ales sa-l sustina, deunazi, dupa alegerile locale, cu accent pe ideea de integritate.

Pe langa fostul premier Ponta, care i-a cerut presedintelui, inca de seara trecuta, nici mai mult, nici mai putin decat sa plece de la Cotroceni, mai clar fie spus „demisia si pe urma te cred cu integritatea!”, de aceasta data un liberal este cel care face o analiza dura a aspectelor expuse de Klaus Iohannis.

Este vorba despre Cristian Bodea, politicianul care nu s-a ferit sa critice unele aspecte ce tin de bucataria interna a PNL-ului nici in preajma localelor, cand, se stie, liberalii nu se pot lauda deloc cu un scor bun, cel putin la nivelul Capitalei. De aseasta data, senatorul a trecut la taste si a postat pe Facebook un mesa deloc magulitor pentru primul om in stat. „Badica Iohan s-a trezit aseara, sa ne certe iara! Ca ”integritatea” nu se poate invata, da` administratia si politica, da! Acu`, nu stiu cum e cu integritatea lui, dar sigur e ca el nu poate invata politica, oricat l-ar instrui Mihalache…”, considera Bodea.

„Indeamna, de pe prompter, sa ”schimbam” clasa politica”

Liberalul ar vrea sa stie exact la ce reguli s-ar raporta aceasta initiativa de schimbare a clasei politice, si in ce masura se aplica unor liberali cu state vechi in parlament, printre ei Vasile Blaga sau Teodor Atanasiu ori Eugen Nicolaescu, toti avand mai multe mandate de alesi ai neamului. „De cand s-a cocotat in Deal, ne tot indeamna, de pe prompter, sa ”schimbam” clasa politica. Dar, fara sa ne spuna clar dupa ce reguli. Asa ca ma tot intreb, cum se traduce asta in Parlament? Cei vechi trebuie schimbati cu unii noi, da? Atunci, de la cate mandate esti ”ne-integru” sau ”perimat”? si de la cate a stabilit el ca trebuie sa fii ”reformat” si ”expulzat” din politica?”, se intreaba Bodea.

In finalul mesajului de pe reteaua de socializare, liberalul se arata si mai neiertator in privinta presedintelui. „Serios! E cineva in Dealul ala capabil sa ii scrie Transformatorului un discurs din care sa intelegem unde a setat ”cel ce a fost 14 ani primar la Sibiu” limita de ”integritate” si ”invechire” in Parlament si in Politica? P.S. Daca esti teleghidat, mai esti ”integru”?…”, conchide Bodea.

„Si insist pe criteriul integritatii. Este extrem de important”

Klaus Iohannis a iesit la declaratii, chiar de ziua sa de nastere, transmitand o serie de aspecte si concluzii ce tin de alegerile locale. „Eu pot sa invit partidele sa se reformeze, pot sa vorbesc pentru reformarea clasei politice, dar singur nu. (…) Dumneavoastra, alegatorii, trebuie sa schimbati prin vot felul in care actioneaza partidele politice. Si insist pe criteriul integritatii. Este extrem de important. Daca ne referim la alegerile care tocmai au trecut, alegerile locale. Administratie se poate invata, politica se poate invata, integritatea insa nu. Un politician ori este integru, ori nu este integru, iar pentru o comunitate este foarte important sa aleaga un om integru, indiferent daca vorbim de alegeri locale sau alegeri parlamentare”.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
436 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger