AcasăPoliticaBoc a dat ochii cu membrii comisiei parlamentare

Boc a dat ochii cu membrii comisiei parlamentare

Emil Boc, la un pas sa intre in malaxorul Justitiei

Cum audierile de la Parlament, de la comisia de ancheta in privinta alegerilor prezidentiale din 2009, continua, miercuri dimineata a fost randul fostului prim-ministru democrat-liberal sa ofere lamuriri senatorilor si deputatilor care fac parte din acest for parlamentar.

Emil Boc

Pe langa faptul ca a enumerat, in cateva vorbe, atributiile Cabinetului pe care il conducea, la momentul respectiv, Emil Boc a amintit cum anume a aflat despre intrevederea de la domiciliul fostului vicepremier Oprea. „In calitate de prim-ministru coordonam un Guvern care avea atribuții limitate, avand in vedere ca, in urma adoptarii unei motiuni de cenzura (…) gestiona, pana la formarea viitorului Guvern, administrarea trebuirilor tarii. In materie electorală, competențele erau cele prevăzute de lege, organismele abilitate ale statului, MAI, AEP si celelalte ministere și-au exercitat potrivit legii (…) competențele de specialitate”, a punctat fostul premier Boc.

Cat priveste intrevederea din seara turului doi al prezidentialelor din urma cu opt ani, Boc precizat ca nu stiuse dinainte de intrevederea cu pricina.

Fostul premier a raspuns mai multor intrebari, precizand, printre altele ca „ministrul Oprea a fost un ministru performant al Guvernului si in baza aceasta l-am apreciat. (…) A fost un ministru care si-a respectat angajamentele din programul de guvernare”. Tootdata, facand referire la fostul sef al SRI-ului, Boc a declarat in fata comisiei urmatoarele aspecte: „consider ca domnul Maior, in perioada in care a detinut aceasta functie, a fost un pilon de stabilitate institutionala si de crestere a prestigiului institutiei in relatiile interne si internationale”.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger