Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Blaga, urmarit penal pentru trafic de influenta. In dosar apare si numele fostului primar Gh. Stefan

Blaga, urmarit penal pentru trafic de influenta. In dosar apare si numele fostului primar Gh. Stefan

Autor:

Numele lui Vasile Blaga nu este singurul cunoscut aflat in vizorul procurorilor, intr-un nou caz instrumentat de catre anchetatorii DNA. Cel putin asta reiese din cele mai recente mentiuni ale reprezentantilor Directiei Nationale Anticoruptie, din care rezulta ca atat Blaga, cat si fostul primar Stefan (cunoscut drept “Pinalti”) sunt urmariti penal in acelasi dosar, in care se fac cercetari in privinta obtinerii unor bani pentru partidul din care faceau parte cei doi, respectiv PDL.

 

BLAGA Rica Petrescu Blaga, urmarit penal pentru trafic de influenta. In dosar apare si numele fostului primar Gh. StefanLa doar cateva minute dupa ce co-presedintele PNL a iesit de la DNA Ploiesti, dupa aproape trei ore de cand ajunsese la sediul institutiei, odata citat in acest sens, procurorii au facut publice detalii cu privire la acuzatiile existente in dosarul de fata. Mai precis, au anuntat ca, pe langa Blaga, in cauza de fata este cercetat si fostul primar din Piatra Neamt, Stefan Gheorghe, la vremea respectiva vicepresedinte al PDL-ului, precum si un reprezentat al unei firme.

gheorghe stefan RICA PETRESCU Copy Blaga, urmarit penal pentru trafic de influenta. In dosar apare si numele fostului primar Gh. StefanIn timp ce Blaga este suspectat de trafic de influenta, Stefan este banuit, pe langa trafic de influenta si de folosirea influentei functiei de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De asemenea, din comunicatul DNA rezulta ca procurorii il cerceteaza si pe Horatiu Bruno Vasile, despre care aflam ca, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, ar fi savarsit o fapta de cumparare de influenta.

Banuielile care planeaza in dreptul numelui lui Vasile Blaga ar avea legatura cu presupuse fapte savarsite in urma cu mai multi ani, de pe vremea cand acesta avea functia de secretar general al PDL-ului, partid pe care, ulterior, a si ajuns sa il conduca,

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile procurorilor in cazul de fata:

“In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

La nivelul anului 2009, in cadrul formatiunii politice aflate la guvernare a existat o intelegere vadita intre persoane cu functii de conducere si anume secretarul general Blaga Vasile si vicepresedintele Stefan Gheorghe, in sensul obtinerii de bani pentru partid. Potrivit intelegerii, acest lucru urma sa fie realizat prin numirea, cu ajutorul ministrilor desemnati politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor nationale si institutiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul carora sa se procedeze la atribuirea unor contracte de achizitie publica catre firme dispuse sa,,cotizeze” pentru formatiunea politica din care cei doi faceau parte.

In acest sens, suspectul Stefan Gheorghe, in calitate de vicepresedinte al partidului aflat la guvernare, si-a folosit in mod direct influenta detinuta in mediul politic si a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort sa numeasca la conducerea unei companii nationale din domeniul energiei o anumita persoana. Respectiva persoana fusese agreata de suspectii Stefan Gheorghe si Blaga Vasile si a fost dispusa sa contribuie – indirect – la finantarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferentiala a unor contracte de achizitie publica catre diverse societati indicate.

In perioada 2011 – 2012, suspectul Stefan Gheorghe l-a informat pe suspectul Blaga Vasile asupra demersurilor prin care, prin intermediul directorului unei companii nationale din domeniul energiei se urmarea obtinerea de bani pentru partid. Concret, prin incheierea de contracte de catre respectiva companie nationala – prin licitatii trucate – cu firma suspectului Berdila Horatiu Bruno, acesta a transferat din contractele respective o anumita suma de bani la partid, reprezentand un procentaj prestabilit din valoarea contractelor.

Astfel, in perioada 2011 – 2012, suspectul Stefan Gheorghe i-a conditionat persoanei numite prin influenta sa, ca va fi mentinuta in functia de conducere la compania nationala din energie daca vor fi atribuite societatii reprezentate de Berdila Horatiu Bruno o serie de contracte de achizitii servicii si produse IT.

In paralel, Stefan Gheorghe i-a promis lui Berdila Horatiu Bruno ca va interveni la directorul companiei, astfel incat firma omului de afaceri sa castige licitatiile publice organizate, iar in schimb, a pretins si a primit un procentaj cuprins intre 10 si 25% din valoarea fiecarui contract astfel incheiat, primind pentru sine si pentru formatiunea politica din care facea parte suma totala de aproximativ 25.000.000 lei.

Primirea in mod repetat de catre suspectul Blaga Vasile, in perioada 2011 – 2012, in trei randuri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum si de la suspectul Stefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a caror provenienta avea cunostinta, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfintirea intelegerii anterioare.”


1 Comentariu la Blaga, urmarit penal pentru trafic de influenta. In dosar apare si numele fostului primar Gh. Stefan

  1. Nicu Grama

    Blaga, la puscarie! Si ia-l si pe Gheorghe Stefan cu tine.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-12-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!