AcasăPoliticaBlaga, dupa consultarile de la Cotroceni: PNL, adeptul votului alternativ

Blaga, dupa consultarile de la Cotroceni: PNL, adeptul votului alternativ

La iesirea de la discutiile cu presedintele Iohannis, copresedintele Partidului National Liberal a precizat ca PNL-ul sustine votul alternativ in cazul romanilor din Diaspora.

PNL a intrat al doilea la consultarile de la Cotroceni, dupa PSD, delegatia facand parte Vasile Blaga, vicepresedintii Catalin Predoiu si Ludovic Orban, dar si Mihai Voicu si Gheorghe Flutur.

Odata incheiate discutiile cu seful statului, Blaga a amintit, printre altele, cu referire la chestiunea votului din Diaspora, aflata pe agenda celei de-a treia runde de consultari dintre presedinte si reprezentantii partidelor si formatiunilor parlamentare, ca liberalii sunt pro vot alternativ, cu mentiunea ca membrii PNL ar fi de acord ca persoanele care doresc sa faca acest lucru sa se poata inscrie pe liste si cu sase luni inaintea alegerilor, in cazul in care prevederile legii supreme a statului, Constitutia, ar fi modificate, in asa fel incat acest lucru sa fie incuviintat de cadrul legal.

„In ceea ce priveste legea care sa favorizeze votul in diaspora, (…)  noi suntem adeptii votului alternativ. (…) Oamenii pot vota ca si pana acum, in sectii, dar ca sa fie numarul de sectii suficiente noi dorim ca Autoritatea Electorala Permanenta sa organizeze aceste alegeri si sa aiba si datele necesare – deci preinscrierea celor care vor sa voteze prin corespondenta, cu un timp inainte”, a precizat Blaga.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger