AcasăPoliticaBasescu vrea mentinerea MCV: Acest instrument ramane util Romaniei

Basescu vrea mentinerea MCV: Acest instrument ramane util Romaniei

Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) a fost si continua sa fie de folos statului roman, e de parere fostul lider de la Cotroceni, care dezaproba atitudinea alesilor care au respins total procesul de verificare a progreselor pe care le face Romania in domeniul justitiei si al reformelor in vederea combaterii coruptiei.

Drept urmare, desi nu putini au fost politicienii care si-au exprimat increderea  ca MCV-ul va deveni, cat de curand, istorie in privinta Romaniei, Traian Basescu nu s-a ferit in a puncta faptul ca in opinia sa e nevoie de mentinerea mecanismului de verificare in cazul tarii noastre, in vederea evitarii unor ‘derapaje’.  „Acest instrument a fost si ramane util Romaniei. (…) Eu sunt un adept al mentinerii controlului asupra evolutiilor justitiei, pentru ca nu suntem la momentul in care lucrurile sa fie ireversibile (…) si o iesire de sub atentia, de sub monitorizarea Comisiei Europene poate duce la derapaje”, a sustinut actualul lider al Miscarii Populare, seara trecuta, intr-o emisiune a postului B 1 TV.

Nu in ultimul rand, Basescu a admis ca Popescu Tariceanu, co-presedintele ALDE, a avut dreptate in privinta unui aspect semnalat referitor la cel mai recent raport MCV.  Si anume este vorba despre amanuntul cum ca alesii neamului ar avea imunitate in fata urmaririi penale. „Imi pare rau. Ii dau dreptate lui Tariceanu. Este o eroare grosolana. Parlamentarii nu au imunitate in fata inceperii urmaririi penale. Doar la arestare au. (…) Este o confuzie, chiar in raport, care e neconstitutionala”, a subliniat Traian Basescu.

„Resping Raportul si cer Guvernului sa returneze Raportul catre Comisia Europeana pentru a fi refacut, tinand cont de observatiile si criticile venite dinspre partea romana. Prezentul raport MCV contine multe erori si omisiuni, prin care Romaniei i se recomanda sa-si incalce propria Constitutie si o serie de libertati proprii democratiilor parlamentare. Propun inceperea unei proceduri diplomatice pentru incetarea activitatii Mecanismului de Cooperare si de Verificare si pentru ca Romania sa se bucure de acelasi tratament aplicat tuturor tarilor membre ale UE”, nota Tariceanu, in urma cu doar cateva zile.

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger