AcasăPoliticaBasescu tine cu USL!

Basescu tine cu USL!

Ponta si Antonescu se pot harjoni cat vor, dar nu cumva sa rupa USL-ul ca atunci da Romania de dracu’, apreciaza Traian Basescu.

Traian Basescu a aruncat fitile si ironii la stanga si la dreapta scenei politice

Sa auzi si sa nu crezi, seful statului se roaga de sanatatea USL-ului. Acelasi USL care l-a scos din Cotroceni, obligandu-l sa-si petreaca vara lui 2012 intr-un garaj si care-i trece pacatele in revista ori de cate ori poate. Cum Basescu nu exceleaza in crestineasca iertare, atata grija fata de supravietuirea USL-ului devine suspecta. Explicatia oficiala este frica de a nu arunca tara intr-o noua criza politica, care s-ar putea dovedi a fi fatala in complicarul context european si al crizei economice care bantuie in continuare lumea. Raportat, in schimb, la realitatile politice dambovitene, este clar ca Basescu realizeaza ca o rupere a USL-ului, acum, ar prinde dreapta romaneasca cu pantalonii in vine. Faramitata, fara lideri si doldora de orgolii, dreapta in cauza nu are cum face o figura electorala buna. Chiar daca spune ca si-ar dori ca USL sa treaca peste frecusurile liberalo-pesediste si sa reziste, Basescu nu ezita sa intretina jarul nemultumirilor useliste, atatandu-l pe Antonescu contra PSD-ului si fitilindu-i pe social-democrati impotriva lui Ponta. ”Nu-l vad pe Crin Antonescu presedinte anul viitor. (…)  Cred ca PSD va avea candidat, nu vad alta solutie. Cum sa fii cel mai mare partid si sa nu ai candidat la prezidentiale? Este o declasificare a partidului”, a fost mesajul lui Basescu pentru liderul PNL. ”PSD are oameni mai maturi, mai buni manageri decat Ponta. Discutam despre PSD, ii admir ca partid, ii dezaprob ca politica. Nu putem spune ca sunt un partid nedemocratic”, a urmat fitilul anti-Ponta.

In PDL colcaie liderii, iar in Miscarea Populara maicutele

Dupa ce a terminat cu USL-ul, seful statului a luat la refec dreapta, primul la rand fiind PDL-ul. Intrebat daca nu regreta ca si-a luat adio de la fostii sai colegi, Basescu nu numai ca a raspuns ca nu, dar i-a si luat peste picior pe liderii democrat liberali: ”Era momentul sa ne despartim, pentru ca se crease acea mare minciuna «din cauza lui Basescu nu creste nimic la umbra lui, se usuca toti liderii care uite asa ar colcai si ar fi noi lideri nationali». Vad ca mai si imprumuta intre timp, asa au fost de oprimati de perioada cand eram intr-un parteneriat sau le eram presedinte”. Ceva mai ieftin au scapat cei din Miscarea Populara, care doar au fost avertizati ca un partid ”nu se poate crea cu maicute, ci tot cu oameni politici”.

author avatar
Simona Badulescu
560 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger