AcasăPoliticaBasescu: Stanciu, numita de Iohannis judecator la CCR "ca recompensa pentru serviciile...

Basescu: Stanciu, numita de Iohannis judecator la CCR „ca recompensa pentru serviciile facute acestuia”

Fostul sef al statului are o anume explicatie pentru numirea Liviei Stanciu, sefa Instantei Supreme, in randul completului de magistrati ai Curtii Constitutionale. Care nu e tocmai una magulitoare pentru cea dintai.

Astfel, la doar cateva zile de cand aflam, din directia Presedintiei, ca Iohannis a semnat decretul prin care, din 13 iulie, Stanciu se alatura judecatorilor din cadrul CCR, urmand sa aiba un mandat de 9 ani la Curtea Constitutionala, Traian Basescu a lansat sageti acide in privinta numirii magistratului in aceasta functie.

Intr-o prima faza, a lansat aceasta ipoteza seara trecuta, la Romania TV, unde a spus ca, nici mai mult, nici mai putin, sefa Inaltei Curti”l-a scos din belea de doua ori” pe succesorul sau la Cotroceni. In aceasta dimineata, Basescu si-a reiterat teoria, de aceatsa data trecand, negru pe alb, pe contul sau de Facebook, aceasta concluzie, cu detalii in privinta acestor doua momente la care face referire. „Ieri (duminica-n.r) seara, am afirmat la un post de televiziune ca doamna Livia Stanciu a fost numita de Pesedintele (sic!) Iohannis in functia de judecator la CCR ca recompensa pentru serviciile facute acestuia din urma. Ma refeream la amanarea procesului de incompatibilitate si la aprobarea judecarii revizuirii si stramutarii procesului casei din Sibiu. Si imi mentin afirmatia”, a notat Traian Basescu.

Pana la acest moment, nici actualul presedinte, dar nici sefa ICCJ nu au reactionat pe acest subiect.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger