AcasăPoliticaBasescu se va bucura de statutul de cetatean al Republicii Moldova

Basescu se va bucura de statutul de cetatean al Republicii Moldova

Atat fostul sef al statului, cat si sotia sa, Maria, au facut un pas esential in vederea obtinerii statutului de cetateni ai Republicii Moldova, tot ce le mai ramane de facut fiind sa depuna juramantul de credinta.

UPDATE: O confirmare in acest sens a venit si din directia Presedintiei de la Chisinau, care a anuntat, intr-un scurt comunicat, faptul ca „Presedintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti a semnat, astazi, 9 iunie a.c., decretele prin care domnului Basescu Traian si doamnei Basescu Maria le-a fost acordata cetatenia Republicii Moldova. Cetatenia le-a fost acordata in temeiul art. 24, alin. 2, din Legea Cetateniei”, dar si ca „decretele  urmeaza sa fie publicate in Monitorul Oficial si, ulterior, Basescu Maria si Basescu Traian vor depune juramantul”.

Nicolae Timofti a semnat decretele prin care se confera cetatenia moldoveneasca sotilor Basescu, iar anuntul  in acest sens a venit joi, din directia Secretarului general al Administratiei Prezidentiale de la Chisinau, care a confirmat acest aspect, pentru publicatia locala Deschide.MD.

Drept urmare, atat actualul lider al PMP, aflat timp de 10 ani in postura de primul om in statul roman, cat si sotia sa vor avea dubla cetatenie. Ar mai fi de mentionat faptul ca demersul s-a oficializat la aproape trei luni de cand sotii Basescu au formulat aceasta solicitare, despre care fostul lider de la Cotroceni preciza, la momentul respectiv, ca este un gest ” simbolic”, in semn de pretuire, practic, pentru cetatenii de peste Prut.

100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger