AcasăPoliticaBasescu: Romania va sustine inasprirea sanctiunilor pentru Rusia

Basescu: Romania va sustine inasprirea sanctiunilor pentru Rusia

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, inainte de participarea la Consiliul European de la Bruxelles, ca Romania va sustine inasprirea sanctiunilor pentru Rusia.

„In ceea ce priveste criza din Ucraina, punctul de vedere pe care il voi exprima va fi ca in ultimele 10 zile exista o puternica escaladare a echipamentului militar de varf din Rusia catre separatisti. Au loc infiltrari relativ importante, dar nu este vorba de o invazie. Romania va sustine inasprirea sanctiunilor pentru Rusia in domeniile financiar-bancar, al energiei si al tehnologiei militare”, a spus presedintele.

„Federatia Rusa a abandonat dreptul international, pur si simplu afirma interesul sau national si nu dreptul international, or pacea in Europa a fost garantata atata timp cat a fost respectat cu strictete dreptul international”, a adaugat seful statului.

De asemenea, Basescu a mai declarat ca, „spre surprinderea” sa, a aflat ca Romania a transmis doua nominalizari pentru functia de comisar european, fapt despre care a aflat de la Bruxelles. „Eu stiu ca sunt doua nominalizari, dar nu stiu care”, a spus seful statului.

„Este important ca Romania sa obtina un portofoliu relevant, dupa ce l-a avut pe cel al Agriculturii. Voi insista pentru un portofoliu reprezentantiv”, a mai precizat Traian Basescu.

author avatar
Alina Costache
80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger