AcasăPoliticaBasescu revine cu un mesaj: Nu va faceti iluzii, voi continua sa...

Basescu revine cu un mesaj: Nu va faceti iluzii, voi continua sa ma exprim legat de justitie

Fostul sef al statului a postat si joi, pe Internet, un mesaj in care isi trece mai multe ganduri in privinta unor actiuni de data recenta ale actantilor din domeniul Justitiei.

Adresandu-se „nemultumitilor”, mai exact celor care si-au exprimat, recent, parerea fata de afirmatiile facute de catre fostul lider de la Cotroceni in legatura cu anumite decizii pronuntate in acest domeniu, dar nu numai, Traian Basescu tine sa precizeze din capul locului, mai precis din primele randuri ale celui mai recent mesaj pe care l-a postat pe contul sau oficial de Facebook, prin intermediul caruia transmite mesaje, de cand si-a incheiat mandatul prezidential, ca nu se va opri din a-si spune parerea in legatura cu aspecte ce tin de justitie, explicand si de ce anume a decis acest lucru. „Nu va faceti iluzii, voi continua sa ma exprim legat de justitie. Am investit prea mult si am platit prea scump individual si politic in cei zece ani, pentru ca astazi sa tac cind este vorba de justitie. Nu ma opresc aici, cu toate strigatele nemultumitilor.Voi continua sa ma exprim public, pentru ca nu vreau ca, in timp, sa se spuna ca o justitie care s-a deformat in ultimele luni prin nerespectarea drepturilor omului este ceea ce s-a construit in cei zece ani ai mandatelor mele„, sustine fostul presedinte.

Fostul sef al statului insista si asupra faptului ca nu e un adversar al luptei anticoruptie, dar si asupra faptului ca toate aceste comentarii pe care le face, in ultima perioada, nu ar avea nicio legatura cu rudele sale, ajunse in vizorul Justitiei. „Retineti, dragi nemultumiti, eu nu sunt impotriva luptei impotriva coruptiei. (…) Afirmatiile mele despre justitie nu sunt rodul unei reactii la cele intimplate unor apropiati, ci a actiunilor justitiei insasi din ultimele luni, actiuni prin care, pas cu pas, justitia se compromite pe termen lung prin spectacole televizate umilitoare pentru suspecti si inculpati, prin lipsa de respect pentru demnitatea si libertatea oamenilor si pentru dreptul la aparare”, considera Basescu, fostul presedinte adaugand ca e nevoie ca instanta sa se pronunte in legatura cu o anumita persoana, printr-o condamnare, dupa o judecare, si ca nu e cazul ca inainte sa apara o „condamnare publica”, prin „spectacole televizate”.

204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger