AcasăPoliticaBasescu reinvie PDL!

Basescu reinvie PDL!

Fostul prefect democrat-liberal de Constanta, Claudiu Palaz (PMP-ist cu acte-n regula in prezent), a cerut inscrierea la OSIM a numelui si siglei raposatului PDL.

Facsimilul care demonstreaza ca PMP-istul Claudiu Palaz a cerut OSIM inscrierea numelui si siglei PDL

Chestionat pe tema, Palaz insista ca nu urmareste vreun scop politic, ci pur si simplu asa i-a venit lui pe chelie: ”Asa mi-a venit! Sunt un om care, in general, nu vreau sa reinventez PDL-ul. Am vazut ca nimeni nu rezerva numele si sigla si am facut-o eu”. Fara indoiala, nu este exclus ca omu’ sa fie vreo natura sensibila, care sufera si acum de dorul PDL-ului ”sinucis” de Blaga & Comp.

Claudiu Palaz

Apartenenta sa la PMP – recte colaborarea cu Traian Basescu – da insa nastere unor intemeiate dubii referitoare la firea simtitoare a fostului prefect. Nu de alta, dar Basescu este recunoscut pentru jocul la (minimum) doua capete, iar realitatea politica la zi face din reinvierea PDL-ului un ”cap” extrem de tentant in perspectiva alegerilor din 2016.

Indiferent de situatie, Traian Basescu a mers intotdeauna pe mai multe variante

Altfel spus, este exclus ca un ”animal politic” de talia lui Basescu sa nu fi realizat deja ca, in pofida sperantelor sale, PMP-ul gafaie sub marja de 5% – necesara intrarii in Parlament. Pragul minim ar putea fi insa trecut de un PDL readus la viata, mai ales in conditiile in care este greu de crezut ca animozitatile dintre fostii penelisti si democrat-liberali (implicit dintre votantii fostelor partide) vor disparea pana la viitoarele alegeri. Astfel definita perspectiva electorala, este clar ca initiativa ”non-politica” a lui Palaz isi pierde orice posibila tenta sentimentala si isi ocupa in schimb locul cuvenit in jocurile lucide si reci practicate de Traian Basescu.

author avatar
Simona Badulescu
2.120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger