AcasăPoliticaBasescu pune cruce viitoarei Constitutii

Basescu pune cruce viitoarei Constitutii

Traian Basescu a stricat din nou planurile uselistilor

Pentru ca un cos cu flori reprezenta un detaliu nesemnificativ,  presedintele Traian Basescu a decis sa-i faca lui Crin Antonescu un cadou de neuitat de ziua lui, blocand din pix referendumul pentru noua Constitutie.

Traian Basescu a stricat din nou planurile uselistilor

In frumoasa zi de sambata, cand liderul liberal implinea 54 de ani, seful statului a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea referendumului. Motivul: actul normativ contine prevederi care ”infrang” principii constitutionale legate de exercitarea suveranitatii de catre popor.  Totodata, Traian Basescu sublinieaza faptul ca ”stipularea unui cvorum de participare la referendum de cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente incalca prevederile Art. 2 alin. (1) din Constitutie deoarece premisa unei manifestari democratice a suveranitatii prin intermediul poporului se poate asigura doar prin participarea la referendum a majoritatii cetatenilor, constand in jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente”.

Sah la USL

Demersul sefului statului este insa unul cu bataie lunga si  isi propune sa deturneze planurile liberalilor, care doreau sa comaseze alegerile prezidentiale cu referendumul pentru validarea noii Constitutii.  Stare de fapt recunoscuta de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.  ”Traian Basescu are o singura tinta – e masurata, strategia o avem in analiza noastra, cel putin la PSD, dar si in USL am discutat – Traian Basescu va incerca sa intarzie cat de mult poate luarea deciziei si promulgarea acestui text de lege, astfel incat sa nu se mai suprapuna cu primul tur al alegerilor prezidentiale masura referendara”, a explicat Valeriu Zgonea, precizand ca gestul sefului statului este  o demonstratie de reavointa din partea acestuia. ”In acest moment, dupa toate calculele pe care le-am facut si cu domnul Ponta si cu domnul Antonescu, noi speram ca Traian Basescu, respectand pactul de coabitare si seriozitatea cu care priveste guvernarea, sa nu faca acest lucru, adica sa nu trimita gratuit acest text la Curte, dar a abuzat de un drept pe care il are”, a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.

author avatar
Adelina Ionicel
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger