AcasăPoliticaBasescu pune conditii pentru semnarea scrisorii cu FMI: eliminarea accizei pe combustibil...

Basescu pune conditii pentru semnarea scrisorii cu FMI: eliminarea accizei pe combustibil si a „electoRatei”

Seful statului conditioneaza semnarea scrisorii cu Fondul Monetar International (FMI) de doi factori. Traian Basescu a anuntat ca, in cazul in care in documentul in cauza nu vor fi trecute cresterea taxei pe combustibil, dar si „celebra electoRata”, va da mandat pentru semnarea lui.

Presedintele a anuntat, intr-o declaratie de presa in care a precizat ca a semnat mandatele celor sapte interimari care ar urma sa  se afle in fruntea ministerelor conduse pana acum de liberali, urmare a deciziei PNL de a-si retrage ministrii din Guvernul Ponta, ca isi da acordul pentru semnarea scrisorii cu Fondul Monetar International daca se respecta doua conditii.

Prima ar fi eliminarea taxei pentru motorina si benzina. „Din punctul meu de vedere, scrisoarea poate fi semnata si voi da mandat de semnare a scrisorii de catre ministrul de Finante actual, Victor Viorel Ponta, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu doua conditii. In scrisoare nu poate sa apara cresterea taxelor pe combustibili -motorina si benzina, asa cum doreste prim-ministrul. Aceasta conditie nu o pun de dragul de a o pune. Asa cum v-am spus, primul-ministru e un om profund corupt (…) are nevoie de (aceasta taxa) pentru a umple buzunarele baronilor locali de la nivel judetean. Nu voi fi partenerul lui Victor Ponta la un act imoral si un act de coruptie – institutionalizata, ce-i drept”,  a sustinut Basescu.

A doua – eliminarea „electoRatei”, respectiv a proeictului privind reducerile fiscale aplicabile in cazul persoanelor cu venituri de 1600 lei, care au dificultati la plata creditelor bancare, dar care nu au intarzieri mai mari de 90 de zile de la achitarea acestor rate. „Chiar daca a avut asistenta Bancii Nationale pentru a lansa acest proiect, proiectul „electoRatei” este un proiect destinat sa ii insele pe romani. Ei vor plati mai mult pentru ca se lungeste perioada de rambursare a creditului si implicit costul creditului, deci dobanzile pe care le platesc si este o masura profund inechitabila. De altfel, spre surprinderea mea, intre timp si Banca Nationala a facut analizele pe care eu le-am facut din prima clipa si dupa ce a fost un promotor si un aliat al Guvernului in aceasta poveste, inclusiv in discutiile cu Fondul, ieri (marti-n.r) am vazut o analiza a BNR care spune ca romanii vor fi pagubiti de o asemenea masura”, a punctat seful statului.

author avatar
Cristina Stefan
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger