AcasăPoliticaBasescu, prima lopata la scutul antiracheta

Basescu, prima lopata la scutul antiracheta

Presedintele Traian Basescu a dat startul lucrarilor de la Deveselu

Presedintele Traian Basescu, ministrul Apararii Mircea Dusa, oficiali americani si ai NATO au participat, ieri, la ceremonia prin care s-a marcat inceperea lucrarilor de constructie la Facilitatea de aparare antiracheta din cadrul Bazei Militare de la Deveselu.

Presedintele Traian Basescu a dat startul lucrarilor de la Deveselu

Pentru ca publicul sa inteleaga ca la Deveselu este treaba serioasa, mai toti demnitarii au batut moneda pe notiunea de ”amenintare”. ”Romania intra in clubul statelor membre NATO care vor asigura una din cele mai perfectionate solutii impotriva amenintarii reale pe care o reprezinta atacul cu rachete balistice”, a afirmat Traian Basescu. ”Amenintarile cu racheta sunt reale, apararea NATO trebuie sa fie si ea reala”, a  puncat si secretarul general adjunct al NATO Alexander Vershbow . Ca sa nu-i sperie prea tare pe locuitorii comunei, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a preferat sa vorbeasca mai pe intelesul lor, aratandu-le ce beneficii vor avea de pe urma amplasarii scutului in zona. ”Urmeaza sa se realizeze iluminatul, drumuri de care vor beneficia inclusiv locuitorii. In aceasta toamna, vom racorda baza la aceste facilitati”, a spus Dusa. Mesajul administratiei americane a fost transmis de James N. Miller, adjunctul pentru politici al Secretarului Apararii. ”Contributia dumneavoastra la Abordarea Europeana Adaptiva in Etape este numai un exemplu al multelor contributii profunde pe care Romania le aduce la securitatea europeana si globala. Romania s-a transformat intr-unul dintre cei mai de incredere si mai capabili parteneri”, a declarat Miller.

Rusii cer negocieri

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a anuntat ca  Rusia este dispusa sa aiba un dialog constructiv cu SUA si NATO pentru a ajunge la un compromis in ceea ce priveste proiectul scutului antiracheta in Europa. ”Noi suntem gata pentru un dialog constructiv cu SUA si NATO, dar nu ne vom preface ca suntem satisfacuti de afirmatiile invariabile prin care se asigura ca nimic nu trebuie modificat in aceasta schema  creata de americani si ca aceasta nu este indreptata impotriva Rusiei”, a precizat Lavrov.

author avatar
Victor Paun
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger