AcasăPoliticaBasescu, observatie dura la adresa unor inalti reprezentati ai clerului: BOR a...

Basescu, observatie dura la adresa unor inalti reprezentati ai clerului: BOR a dobandit o oarecare aroganta, care nu e specifica ortodoxiei. E un pacat

Fostul sef al statului nu crede ca ar fi corect sa nu se acorde fonduri de la buget pentru finalizarea unor proiecte privind lacasuri de cult aflate in constructie, insa, cand vine vorba despre alte aspecte ce tin de finantarea Bisericii Ortodoxe nu pare sa mai vada lucrurile dintr-o perspectiva la fel de toleranta.

In contextul in care s-a aflat ca, intr-o prima faza cel putin, proiectul de buget pe anul viitor nu ar mai fi prevazut fonduri pentru finantarea Catedralei Neamului, dar si pe fondul afirmatiei liderului Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), potrivit caruia clericii sunt de acord sa li se impoziteze veniturile, cu o conditie – ca Bisericii sa i se returneze proprietatile confiscate, unele dintre ele dupa cum se stie, in mod abuziv, de catre fostii lideri ai perioadei comuniste, si intrebat, seara trecuta, la postul B1 TV, daca mai este de acord cu finantarea Bisericii de catre stat, Traian Basescu a facut o serie de precizari.

„In principiu, cred ca e o finantare exagerata, daca ma uit si la luxul pe care il afiseaza liderii Bisericii Ortodoxe Romane. Rog sa fiu scuzat, dar mi se pare prea mult si in unele momente indecent. (…) Mi se pare prea mult, in conditiile in care nimic nu e impozitat Bisericii”, considera fostul lider de la Cotroceni.

Continuand pe acelasi subiect, actualul lider al Miscarii Populare a facut o observatie acida, taxand ceea ce considera a fi un soi de ‘aroganta’ pe care considera ca ar afisa-o unii reprezentanti ai BOR. „Parerea mea e ca, in ultima vreme BOR, a dobandit – nu vorbesc de preotii de rand, multi sunt amarati (…) ci la nivelul episcopilor, a mitropolitilor, a Patriarhului chiar – o oarecare aroganta, care nu e specifica ortodoxiei si e un pacat”, considera Traian Basescu, fostul presedinte tinand sa sublinieze ca este un „om care crede” si amintind ca, in perioadele dificile, „cu sau fara preot”, s-a rugat la Dumnezeu.

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger