AcasăPoliticaBasescu, locomotiva la caruta PMP

Basescu, locomotiva la caruta PMP

Traian Basescu este, de ieri, presedinte cu acte-n regula al Partidului Miscarea Populara

Popularii au reintrat in legalitate, dupa respingerea de catre tribunal a inregistrarii Miscarii Populare. Un congres convocat de urgenta a mutat toata echipa de conducere, in frunte cu Traian Basescu, de la MP la PMP.

Traian Basescu este, de ieri, presedinte cu acte-n regula al Partidului Miscarea Populara

Concret, Traian Basescu a fost ales, ieri, cu unanimitate de voturi, presedintele Partidului Miscarea Populara. Acelasi congres a readus la vatra PMP si echipa lui Basescu, pe functii echivalente celor detinute in MP: Eugen Tomac – presedinte executiv, Dorel Onaca – secretar general, Siegfried Muresan si Cristian Diaconescu – prim-vicepresedinti. Tot pe repede inainte au mai fost confirmati secretarii generali adjuncti (doi la numar), vicepresedintii si secretarii executivi. Ca totul este o simpla formalitate si ca nu va fi vorba despre alegeri cu miza reala se stia din start. ”Vom reproduce conducerea Miscarii Populare la Partidul Miscarea Populara. Va fi un congres scurt, concentrat, pentru ca avem treaba in campanie, iar altii chiar sunt in plina sarbatoare (Pastele catolic – n.r.). Imi pare rau ca a trebuit sa convocam congresul intr-o zi de mare sarbatoare pentru crestinii catolici, dar trebuia sa intram in legalitate.”, a explicat Basescu in timpul sedintei care a precedat congresul extraordinar. Cum totusi congres mioritic fara samanta de scandal nu se poate, PMP a respectat traditia ajutat fiind de zvonul referitor la preluarea presedintiei de catre Siegfried Muresan, cu binecuvantarea lui Basescu. Real sau nu, zvonul i-a inflamat pe mai multi populari care au decretat pe loc ca pleaca din partid daca altcineva decat Basescu va fi presedinte. Varianta pe care nimeni nu a vrut sa o verifice, cu trei luni inainte de alegerile locale, ca urmare Basescu a trebuit sa se inhame, vrand-nevrand, la conducerea PMP. Pentru ca tot au pus de un congres, popularii si-au completat programul politic cu ”obiectivul de tara” asumat de raposata MP – respectiv unirea Romaniei cu Republica Moldova.

Iohannis, bun de muftiu la Sibiu

Odata rezolvate problemele PMP, Traian Basescu s-a luat de urmasul sau la tronul Cotroceniului, Klaus Iohannis. Tema: acceptul dat de acesta din urma contruirii unei mega-moschei in Bucuresti. ”Klaus Iohannis a gresit cand a reluat discutia la nivel inalt, in ultima vizita in Turcia. Eu zic, dobrogean si ca bucurestean adoptat, ca Romania are atatea moschei cate ii trebuiesc pentru a acoperi nevoile musulmanilor traitori in Romania. Nu avem nevoie de un proces accelerat de islamizare”, a criticat Basescu, inainte de a-i sugera lui Klaus Iohannis ”sa se faca muftiu la Sibiu, nu la Bucuresti”, dupa terminarea mandatului prezidential.

author avatar
Simona Badulescu
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger