Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Basescu, lasat fara cetatenia Republicii Moldova

Basescu, lasat fara cetatenia Republicii Moldova

Autor:

Doar cateva luni – atat s-a putut bucura fostul lider de la Cotroceni de dubla cetatenie. Nu doar ca a amenintat ca va face acest pas, o data ce va prelua oficial prerogativele functiei ce ii revine, dupa castigarea alegerilor prezidentiale desfasurate anul trecut, dar iata ca nu s-a lasat pana nu si-a pus semnatura pe decretul prin care se oficializeaza retragerea cetateniei Republicii Moldova acordate de catre predecesorul sau, Vladimir Voronin, fostului lider de la Cotroceni.

 

TRAIAN BASESCU RICA PETRESCU 2 Basescu, lasat fara cetatenia Republicii Moldova”Am semnat decretul privind retragerea cetateniei Republicii Moldova domnului Traian Basescu” – a anuntat Igor Dodon, pe Facebook, atasand documentul semnat, dar si adaugand cateva aspecte ce l-au facut sa oficializeze acest pas, dupa ce, din cate a tinut sa sublinieze noul lider de la Chisinau, au fost verificate conditiile de acordare a acestei cetatenii. ”Traian Basescu a indemnat in repetate rinduri la lichidarea statalitatii Republicii Moldova prin anexare la Romania. Inca din perioada aflarii sale in exercitiul functiei de presedinte al Romaniei, acesta a refuzat sa recunoasca statalitatea moldoveneasca si existenta poporului moldovenesc”, noteaza Dodon, presedintele statlui vecin adaugand, pe aceeasi retea de socializare, faptul ca ar fi constatat, de asemenea, ca ”in cadrul procedurii de acordare a cetateniei RM lui Basescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor institutii, inclusiv faptul existentei urmamririi (sic!) penale”.

15107330 1768362366737983 6403069989094880499 n presedinte Basescu, lasat fara cetatenia Republicii Moldova

Pana la momentul de fata, Traian Basescu nu a comentat decizia lui Dodon. Insa in asteptarea unei reactii a actualului lider al PMP, va amintim ca gratie primirii cetateniei moldovenesti, fostul presedinte Basescu a putut vota, in turul secund al prezidentialelor din Republica Moldova, alegerea sa fiind contracadidata lui Dodon, Maia Sandu.

sursa foto: Facebook


2 comentarii to Basescu, lasat fara cetatenia Republicii Moldova

  1. Raspopitul

    Igor Dodon, nume neaos de gagauz. Copii ai durerii, haidetii cetatenii pentru basarabeni, credite fara dobanzi pentru R Moldova, burse fara numar pentru elevii si studentii basarabeni ,alte si alte facilitati pe seama saraciei poporului roman.Hei Basescu te-ai convins despre fratietatea fratilor de peste Prut. Articolul din decret este unic, ceea ce inseamna ca Maria Basescu ramane si cu cetatenia moldoveneasca pentru ca nu este prevazuta in decret. Incurcate sunt caile politicii.

  2. fata morgana

    Cristina Stefan se vrea romanca dar cand zarurile se fac in defavoarea Romaniei nu ezita sa se bucure, doar asa, ca nu il place ea pe Basescu. E grav si defavorabil Romaniei ce s-a intamplat cu cetatenia lui Basescu, dar pe duduie o doare undeva… ghiciti d-tra unde.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!