AcasăPoliticaBasescu, la dezbaterile FMP: Avem o problema - societatea romaneasca este extrem...

Basescu, la dezbaterile FMP: Avem o problema – societatea romaneasca este extrem de toleranta la coruptie

Desi a sustinut ca i se pare „nedrept” sa se spuna ca la aceasta data coruptia „e mai mare ca oricand”, seful statului considera ca societatea romaneasca are o mare problema, cand vine vorba tocmai de acest aspect – al coruptiei si al tolerarii acestui fenomen.

Prezent, duminica la pranz, la dezbaterile Fundatiei Miscarea Populara, care au loc la Cluj, Traian Basescu a sustinut un discurs, ocazie cu care a tras cateva concluzii cu privire la situatia din tara. Punctand, printre altele, ca, in opinia sa, Parlamentul nu functioneaza la standardele Uniunii Europene, dar si ca „avem o problema in interiorul societatii romanesti, care este extrem de toleranta la coruptie, la nerespectarea regulilor”, liderul de la Cotroceni considera, tottusi, ca la acest moment, fenomenul este redus, comparativ cu anii trecuti.

Presedintele a declarat ca Justitia ii pedepseste pe cei vinovati, dar si ca orice om are dreptul la o a doua sansa, chiar daca a gresit. „Justitia este cea care ii trage in teapa pe cei care incalca legea. Mi se pare nedrept sa spunem ca acum coruptia este mai mare ca oricand. Acum sunt sapte ministri dupa gratii. (…) Ma bucura intrarea in vigoare a Noului Cod Penal (…) Cred ca un om care a gresit prima data are dreptul la o noua sansa”, a afirmat Basescu.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger